images_282017_2_zumaropita.jpg

Υλικά

    Γάλα 1 κουτί μικρό φρέσκο    
    Νερό 1/2 από το κουτί το γάλατος    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 ποτήρια για όλες τις χρήσεις    
    Αυγά 2    
    Τυρί φέτα 300 γρ θρυμματισμένη    
    Αλάτι – πιπέρι
    Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας    

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα μαζί με το νερό, δεν το αφήνουμε να κάψει , θέλουμε να γίνει χλιαρό και προσθέτουμε τα αυγά , ένα κουταλάκι κοφτό αλάτι και ένα κοφτό πιπέρι. Σιγά σιγά  προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας πάντα σε χαμηλή φωτιά. Πρέπει να γίνει ένας ενιαίος χυλός. Έχουμε ήδη βάλει την λαμαρίνα του φούρνου με λίγο λάδι (περίπου 2 κουταλιές σούπας) στον φούρνο να κάψει το λάδι στους 250 βαθμούς. Όταν δούμε ότι το λάδι έχει κάψει , το βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε μέσα τον χυλό μας. Το βάζουμε πάλι στον φούρνο και το αφήνουμε , αλλά παράλληλα προσέχουμε την στιγμή που θα δούμε να φουσκώνει σε διάφορα σημεία, το τραβάμε εκτός φούρνου και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια την φέτα μας. Μετά από αυτό το στάδιο το αφήνουμε να ψηθεί για 30 λεπτά, έχοντας πάντα τον νου μας.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/