Βρες το χαμένο σου κουράγιο πριν τις δικές σου καλοκαιρινές διακοπές

images_1282017_top-10-easy-dinner-recipes-5.jpg

Κάποιοι, ανήκουν στους τυχερούς που απολαμβάνουν ήδη τις καλοκαιρινές τους διακοπές!

Όσοι, όμως, πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι να ξεκινήσει η ανάπαυλα και η ξεγνοιασιά καλό είναι να γνωρίζετε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τη διατροφή σας μέσα στην ημέρα ώστε να έχετε ευεξία, ενέργεια και διάθεση κάτι που σίγουρα θα βοηθήσει και στην απόδοσή σας στη δουλειά αυτό το δύσκολο διάστημα.

Η κούραση του χειμώνα σε συνδυασμό με το χαλαρό κλίμα του καλοκαιριού μπορεί να οδηγήσουν σε διάφορα διατροφικά παραστρατήματα. Όπως; Οι πολλές ώρες νηστείας μέσα στην ημέρα καθώς η όρεξη για μαγείρεμα και η προετοιμασία του τάπερ για τη δουλειά κάπου έχουν χαθεί… Από την άλλη, πολλοί καταφεύγουν στο άλλο άκρο, δηλαδή στη συνεχή και ‘άτσαλη’ κατανάλωση ακατάλληλων μικρών γευμάτων, κάτι που τους φορτώνει με αρκετές θερμίδες χωρίς να το συνειδητοποιούν και αφήνουν στο πέρασμά τους ένα έντονο φούσκωμα και πρήξιμο το οποίο ειδικά μέσα στο καλοκαίρι είναι εξαιρετικά δυσάρεστο!

Γι’ αυτό… μαζέψτε τις τελευταίες σας δυνάμεις και οργανωθείτε για να τα βγάλετε πέρα άψογα!

Πείτε ναι σε μικρά & ισορροπημένα γεύματα

Για να έχεις την απαιτούμενη ενέργεια και γλυκόζη στο αίμα σου, που αποτελεί και το κύριο καύσιμο του εγκεφάλου, παίζει καθοριστικό ρόλο τόσο η ισορροπία και η ποιότητα όσο και η συχνότητα των γευμάτων σου. Ακόμα κι αν δεν έχεις οργανωθεί για να έχεις μαζί το φαγητό σου ή δεν θες να κάνεις το κύριο γεύμα σου στη δουλειά λόγω φόρτου εργασίας και ζέστης μπορείς εκτός από το πρωινό να καταναλώσεις τουλάχιστον 2-3 μικρογεύματα (σνακ) ώστε να μην μένεις νηστικός/ή για μεγάλα χρονικά διαστήματα, μέχρι να έρθει η ώρα του βραδινού.

Ήξερες ότι η κατανάλωση ισορροπημένων μικρογευμάτων που απαρτίζονται κυρίως από υδατάνθρακες φαίνεται να συσχετίζεται με καλύτερη μνήμη, μειωμένο άγχος, και καλύτερη απόδοση στο εργασιακό περιβάλλον;

Ισορροπημένες προτάσεις…

Γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης και 1 χούφτα αποξηραμένα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Τοστ με ψωμί ολικής άλεσης, λίγο μαργαρίνη, τυρί χαμηλών λιπαρών και λαχανικά

2 φρούτα εποχής με λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς
1 μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης και 1 φρούτο

Επιλέξτε “τρόφιμα ευτυχίας”

Φυσικά και δεν υπάρχουν τρόφιμα που φέρνουν την ευτυχία, όμως υπάρχουν τρόφιμα που περιέχουν συστατικά που μπορούν να κατευνάσουν το νευρικό μας σύστημα και να μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε το στρες και το άγχος. Αυτά δεν είναι άλλα από τα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες. Κι αυτό γιατί πέρα από το ότι οι φυτικές ίνες βοηθούν στον κορεσμό, στη λειτουργία του εντέρου αλλά και στην αντιοξειδωτική προστασία του οργανισμού, έχουν ακόμα ένα πλεονέκτημα ότι συνοδεύονται από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τις λεγόμενες βιταμίνες της ευτυχίας, αφού δρουν στο νευρικό σύστημα και είναι πολύ βοηθητικές στην καταπολέμηση του άγχους, του στρες και της κατάθλιψης!

Extra hint: Για να τα ανακαλύψετε κοιτάτε πάντα τις ετικέτες των τροφίμων για να διαπιστώσετε την περιεκτικότητα των τροφίμων σε ολική άλεση κάτι που θα σας βοηθήσει να συγκρίνετε τα προϊόντα μεταξύ τους και να διαλέγετε αυτό με την υψηλότερη θρεπτικά αξία!

Τελικά, οι επιλογές που μπορείς να κάνεις για να διατηρήσεις στο ακέραιο την ενέργειά σου μέχρι τις διακοπές είναι εύκολες & γρήγορες! Επίλεξε σωστά, οργάνωσε τα ντουλάπια και τα συρτάρια σου και … θα αντιληφθείς ότι οι διακοπές θα έρθουν πολύ πιο σύντομα από όσο νόμιζες!

Πηγή : http://www.nutrimed.gr