Ένα τρικ για να αντιμετωπίσετε την ακμή πλάτης

images_2882017_back-acne-hormones.jpg

Η Christie Kidd, η δερματολόγος της διάσημης Kendall Jenner, εξήγησε κάποιες από τις βασικές αιτίες που προκαλούν την ενοχλητική πάθηση που ονομάζεται ακμή πλάτης και έδωσε μια πρακτική συμβουλή για την αντιμετώπισή της. Η πάθηση επηρεάζει περισσότερο από το 50% των γυναικών και το 40% των ανδρών που βρίσκονται στη δεκαετία των 20.

Η ακμή παράγεται κατά κύριο λόγο από ορισμένες ορμόνες που οδηγούν τους λιπώδεις αδένες που βρίσκονται δίπλα στους θύλακες των τριχών στο δέρμα, να παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες λιπαρών. Αυτό αλλάζει τη δραστηριότητα του συνήθως αβλαβούς βακτηρίου του δέρματος που ονομάζεται P. acnes, το οποίο στη συνέχεια γίνεται πιο επιθετικό και φλεγμονώδες.

Η Δρ Kidd λέει ότι η αλλαγή των συνηθειών σας στο ντους –τουλάχιστον για τις γυναίκες με μακριά μαλλιά- είναι ένας εύκολος τρόπος για να απαλλαγείτε από την πάθηση.«Οι περισσότεροι από εμάς, λούζουμε τα μαλλιά μας, τους βάζουμε conditioner και όσο αυτό κάθεται στα μαλλιά μας, πλένουμε το σώμα μας», είπε η δερματολόγος.

Ξεπλένοντας το conditioner τελευταίο, η Kidd λέει ότι η πλάτη παραμένει καλυμμένη με ένα ελαιώδες στρώμα. Η δερματολόγος συνιστά να ξεπλένετε το conditioner και στη συνέχεια να πιάνετε τα μαλλιά σας και να πλένετε το σώμα σας, ως το τελευταίο βήμα του ντους.

Οι επίσημες οδηγίες αντιμετώπισης της πάθησης αναφέρουν επίσης ότι οι ορμόνες μπορούν να πυκνώσουν την εσωτερική επένδυση του θύλακα της τρίχας, με αποτέλεσμα την απόφραξη των πόρων του δέρματος, με αποτέλεσμα ο καθαρισμός να μην βοηθά στο άνοιγμα τους. Η παθούσα περιοχή θα πρέπει να πλένεται με ήπιο σαπούνι και χλιαρό νερό. Ωστόσο, τ δεν θα πρέπει να σπάνε ή να ζουλάνε τα σπυράκια, καθώς αυτό μπορεί να κάνει την κατάσταση χειρότερη και να προκαλέσει μόνιμα σημάδια.

Η 21 ετών Kendall Jenner έχει από πρώτο χέρι την εμπειρία του προβλήματος και πέρυσι έγραψε στο blog της για την ακμή στην εφηβεία της.

«Εξόντωσε εντελώς την αυτοεκτίμησή μου. Δεν κοιτούσα καν τους ανθρώπους, όταν τους μιλούσα. Ένιωθα απόκληρη και παραγκωνισμένη», έγραψε.

Πηγή :  http://www.iatrikanews.gr/