Ψαροκροκέτες

images_1872017_2_psarokroketes.jpg

Υλικά

    Μπακαλιάρο 1/2 κιλό (ή κάποιο άλλο ψάρι)    
    Γάλα 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Βούτυρο 2 κουταλιές    
    Μαϊντανό 1 ματσάκι (ψιλοκομμένο)    
    Μοσχοκάρυδο 2-3 τεμάχια    
    Φρυγανιά 4 κουταλιές τριμμένη    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές    
    Τυρί 100 γρ τριμμένο (ότι προτιμάει ο καθένας)    
    Αυγά 2
    Πουρέ 1 πακέτο έτοιμο πουρέ    
    Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα    
    Νερό όσο πάρει για να καλύπτονται    
    Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο ή όποιο άλλο ψάρι διαλέξουμε και το πλένουμε καλά. Το βάζουμε σε σουρωτήρι. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό όσο πάρει για να σκεπαστούν τα ψάρια μας και τα βάζουμε μέσα να πάρουν μια βράση. Βγάζουμε τα ψάρια και τα μαδάμε σε κομματάκια. Στο νερό που βράσανε τα ψάρια ρίχνουμε τον πουρέ ανακατεύτοντας καλά , προσθέτουμε το γάλα , το βούτυρο , τους κρόκους των αυγών , το μοσχοκάρυδο , τον μαϊντανό  και το αλατοπίπερο και συνεχώς ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και το μαδιμένο ψάρι. Αφού γίνει ένα μείγμα το βγάζουμε από την φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ζυμώνοντας το μείγμα μας. Πλάθουμε μπαλάκια το μείγμα μας και τα αφήνουμε για 60 λεπτά στο ψυγείο. Αφού τα βγάλουμε , τα αλευρώνουμε ένα ένα και τα βουτάμε στο ασπράδι των αυγών πρώτα και έπειτα στην τριμμένη μας φρυγανιά. Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλη μισή ώρα. Είναι έτοιμα για τηγάνισμα σε καυτό καλαμποκέλαιο. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με τζατζίκι , σκορδαλιά ή τυροκαυτερή.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/