Χάστε 500 θερμίδες επιπλέον, κάθε μέρα!

images_2472017_Burn-calories.jpg

Χρειάζεται μεγάλος κόπος και πολύ προσπάθεια για να χάσουμε τα περιττά κιλά;

Και ναι και όχι: ορισμένες φορές, μερικές μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες μπορεί να οδηγήσει σε θεαματικά αποτελέσματα. Ακολουθούν μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να καίτε έως και 500 θερμίδες καθημερινά ή να προσλαμβάνετε έως και 500 θερμίδες λιγότερες, χωρίς να ταλαιπωρηθείτε ή να στερηθείτε τίποτα.

Γίνεται «νευρικοί»
Έχετε παρατηρήσει τους ανθρώπους που είναι υπερκινητικοί, που δεν κάθονται ποτέ πάνω από μερικά λεπτά; Προσπαθήστε να τους μοιάσετε και μπορεί να καίτε έως και 400 θερμίδες ημερησίως. Ακόμα και αν είστε στο γραφείο, μπορείτε να κουνάτε απλώς νευρικά τα πόδια σας επιτόπου ή να ακολουθείτε τον ρυθμό της μουσικής που ακούτε. Σηκωθείτε από την καρέκλα ή τον καναπέ σε κάθε ευκαιρία – π.χ. αφήστε το τηλέφωνο μακριά, σηκωθείτε για να το απαντήσετε και περπατήστε όση ώρα μιλάτε.

Έλεγχος στην TV
Όταν τρώμε μπροστά στην τηλεόραση, καταναλώνουμε σχεδόν 300 θερμίδες περισσότερο απ’ ότι δείχνουν οι έρευνες. Προτιμήστε το τραπέζι και προσθέστε μία ώρα περπάτημα πριν από την έναρξη της αγαπημένης σας εκπομπής, ώστε να «κάψετε» και 200 θερμίδες επιπλέον.

Προσοχή στη σαλάτα
Όλοι την προτιμούμε όταν αναζητούμε ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα με λίγες θερμίδες. Σωστή σκέψη, αλλά προσοχή στα υλικά: όταν προσθέτουμε μπέικον, ξηρούς καρπούς, κρουτόν και άφθονες κουταλιές ντρέσινγκ, οι θερμίδες εκτοξεύονται στα ύψη. Προσθέστε ψητά λαχανικά που σας «πιάνουν» και δίνουν νοστιμιά (πιπεριές ή μανιτάρια π.χ.) και ζητήστε ελάχιστο ντρέσινγκ ή προσθέστε απλώς λίγο ελαιόλαδο ή μπαλσάμικο.

Πιείτε καφέ, όχι πάστα!
Την εποχή που πίναμε μόνο ελληνικό και φραπέ τα πράγματα ήταν απλά, σήμερα όμως πολύ προτιμούν ροφήματα με βάση τον καφέ που έχουν τουλάχιστον τρεις λέξεις στην ονομασία τους – έξτρα λέξεις ίσον έξτρα θερμίδες, καθώς μπορεί να ξεπερνούν και τις 600! Προτιμήστε έναν απλό καφέ, χωρίς γάλα και ζάχαρη αν είναι δυνατόν, για να ξυπνήσετε και ένα εσπρεσάκι με μια μικρή δόση σαντιγί, αν σας έρθει επιθυμία για καφέ/γλύκισμα.

Μετρήστε πατατάκια
Γνωρίζουμε καλά ότι δεν μπορούμε να τα διαγράψουμε δια παντός από τη διατροφή μας. Αλλά επειδή όπως λέει και το σλόγκαν «κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα», μετρήστε πόσα θα φάτε: αντί να πάρετε το σακουλάκι μπροστά σας, βάλτε μερικά σε ένα μπολ. 20 τιπς έχουν περίπου 200 θερμίδες – όλη η σακούλα, περισσότερες από 1000.

Στη μέση!
Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε τον πειρασμό ενός γλυκού, είναι να ενδώσετε! Όμως μην το φάτε μόνοι σας: μοιραστείτε το και γλιτώστε από τις μισές θερμίδες ή φάτε μόνο το μισό.

Υγιεινά μέχρι τέλους!
Όταν κάνουμε μια υγιεινή επιλογή κυρίως πιάτου όταν τρώμε έξω, υπάρχει σημαντική πιθανότητα να χαλαρώσουμε σε όλα τα υπόλοιπα: να πιούμε περισσότερο, να παραγγείλουμε περισσότερα (και πιο θερμιδικά πλούσια) ορεκτικά και επιδόρπια. Μην ξεχνιέστε – τι νόημα έχει να παραγγέλλετε τοστ με μαύρο ψωμί και γαλοπούλα, αν τρώτε τα συνοδευτικά τσιπς και ζητάτε και τσιζκέικ στη συνέχεια;

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/