Τούρτα σοκολάτα με μπανάνες

images_1572017_2_Τούρτα-σοκολάτα-με-μπανάνες1.jpg

Υλικά

Για το παντεσπάνι

    Αυγά 4    
    Ζάχαρη 1 ποτήρι    
    Φαρίνα 1 1/2 ποτήρι κοσκινισμένη    
    Κακάο 3 κουταλιές σούπας    
    Βανίλια 1    
    Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού    
    Νερό 1 φλυτζάνι του καφέ    

Για το σιρόπι

    Νερό 1 ποτήρι    
    Λικέρ μπανάνας 3 κουταλιές σούπας    

Για την σοκολάτα

    Αυγά 5    
    Ζάχαρη 1 ποτήρι    
    Κακάο 1 πακέτο    
    Βούτυρο 250 γραμ    
    Βανίλια 1    
    Λικέρ μπανάνας 2 κουταλιές σούπας    

Για την γέμιση

    Μπανάνες 2 κομμένες λοξά σε λεπτές φέτες    
    Κρέμα 1 κουτί μορφάτ    

Εκτέλεση

Παντεσπάνι

Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και την ζάχαρη τα χτυπάμε με το μίξερ και στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο , το κακάο ,την βανίλια και το baking powder. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό να γίνει το μείγμα σαν το κέικ περίπου. Αφού το ρίξουμε στο τσέρκι το ψήνουμε στον αέρα περίπου 15 – 20 λεπτά μέχρι να μην κολλάει το μαχαίρι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σοκολάτα

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά , την ζάχαρη , την βανίλια , τα χτυπάμε με το μίξερ και μετά ρίχνουμε το κακάο , το λικέρ μπανάνας και το βούτυρο αφού το έχουμε λιώσει πρώτα. Τα χτυπάμε καλά και το μείγμα το αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα να δέσει.

Μπανάνες & Κρέμα

Κόβουμε τις μπανάνες λοξά σε λεπτές φέτες. Χτυπάμε την κρέμα μορφάτ μαζί με λίγο ζάχαρη άχνη να αφρατέψει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και ελάχιστο γάλα.

Συναρμολόγηση

Κόβουμε στα 2 το παντεσπάνι οριζοντίως ώστε να δημιουργηθούν δύο ίσα μέρη. Σιροπιάζουμε πρώτα το ένα κομμάτι από την μία του μεριά και το τοποθετούμε σε μια ωραία πιατέλα σαν βάση μεσα στο τσέρκι. Σιροπιάζουμε και την πάνω μεριά του παντεσπανιού. Προσθέτουμε τα 3/4 της σοκολάτας που αφήσαμε στο ψυγείο να παγώσει ,  από πάνω τα κομμάτια μπανάνας που κόψαμε και από πάνω την κρέμα ( κρατάμε λίγο αν θέλουμε για στολισμό). Σιροπιάζουμε το δεύτερο μέρος του παντεσπανιού και από τις δύο πλευρές του και κλείνουμε την τούρτα. Απλώνουμε το 1/4 της σοκολάτας που περίσσεψε από πάνω για να καλύψουμε το παντεσπάνι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά έως την επόμενη ημέρα. Όταν δέσει καλά βγάζουμε το τσέρκι και στολίζουμε….

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/