Ταραμοσαλάτα

images_1872017_2_taramas.jpg

Υλικά

    Ταραμάς 150 γρ
    Ηλιέλαιο 500 ml (ή καλαμποκέλαιο)    
    Ψωμί 2 φέτες άσπρο    
    Λεμόνι 1    
    Σκόρδο 1 σκελίδα (ή κρεμμύδι μικρό)    

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τις δύο φέτες ψωμί , αφαιρούμε την κόρα και στραγγίζουμε να φύγουν τα νερά. Βάζουμε τον ταραμά και το ψωμί σε μια λεκάνη ή στο μίξερ και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν μια λεία μάζα.Δουλεύουμε με το σύρμα ή τις κεφαλές από το μίξερ χεριού , ρίχνοντας λίγο λίγο το λάδι. Θα γίνει μια πηχτή μάζα και για να αραιώσει ρίχνουμε χυμό λεμονιού (να γίνει όσο ξυνή προτιμά ο καθένας). Αφού λοιπόν ρίξουμε λάδι και λεμόνι προσθέτουμε το σκόρδο (το οποίο το έχουμε περάσει από την πρέσα ώστε να είναι λιωμένο και να μην είναι σε κομματάκια). Τέλος ανακατεύουμε λίγο μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. (Αν δεν θέλουμε σκόρδο τρίβουμε κρεμμύδι)

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/