Σάλτσα Ολλανδέζ (Hollandaize)

images_1972017_2_Hollandaize.jpg

Υλικά

    Βούτυρο 160 γρ    
    Αυγά 3 (μόνο τους κρόκου)    
    Λεμόνι 1 κουταλιά σούπας (τον χυμό του)    
    Κρέμα γάλακτος 1 κουταλιά σούπας    
    Αλάτι
    Πιπέρι άσπρο

Εκτέλεση

Στο μπολ του μπλέντερ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τους κρόκους , το λεμόνι και 1 κουταλιά της σούπας  από το βούτυρο.Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και αφού το αφήσουμε να κρυώσει το προσθέτουμε στο μπλέντερ ενώ η συσκευή λειτουργεί σε χαμηλή ταχύτητα  , ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος , το αλάτι και το πιπέρι και είναι έτοιμη.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/