Μανιτάρια ογκρατέν

images_1272017_2_Μανιτάρια-ογκρατέν.jpg

Υλικά

    Μανιτάρια 500 γρ κομμένα    
    Κοτόπουλο 250 γρ σε κομματάκια    
    Κρεμμύδια 2 ψιλοκομμένα    
    Βούτυρο 100 γρ    
    Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας γεμάτες    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ    
    Γάλα 700 γρ    
    Κρέμα γάλακτος 150 γρ    
    Κασσέρι 200 γρ (ή ρεγκάτο τριμμένο)    
    Αλάτι – πιπέρι
    Τυρί φέτα 50 γρ    

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το λάδι και τα μανιτάρια για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια και την φέτα και ανακατεύουμε καλά .Σε άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε την μπεσαμέλ με το βούτυρο, το αλεύρι και το γάλα και μόλις δέσει βάζουμε το αλάτι , το πιπέρι και την κρέμα γάλακτος . Σε ένα σκεύος στρώνουμε την μισή  μπεσαμέλ και από πάνω το μείγμα με τα μανιτάρια μαζί με το κοτόπουλο. Στην υπόλοιπη μπεσαμέλ βάζουμε το κασσέρι , ανακατεύουμε και το απλώνουμε πάνω από το μείγμα των μανιταριών και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/