Κουκιά λαδερά

images_2372017_koukia-ladera-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κουκιά φρέσκα 1 κιλό καθαρισμένα    
    Κρεμμύδια 2 ξερά ψιλοκομμένα    
    Άνιθος 1/2 κούπα ψιλοκομμένος    
    Ελαιόλαδο 1/2 κούπα μικρή    
    Αλάτι – πιπέρι
    Νερό όσο χρειαστεί  

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε γύρω γύρω τα κουκιά , τα πλένουμε, τα ζεματάμε λίγο με νερό στην κατσαρόλα και τα στραγγίζουμε. Στην συνέχεια τα βάζουμε στην κατσαρόλα , από πάνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , το άνιθο , λίγο νεράκι και τα αχνίζουμε για 5 λεπτά.  Μετά συμπληρώνουμε αλάτι , πιπέρι , το λάδι και νερό αν χρειαστεί και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με γιαούρτι. (Στην χύτρα θέλει μόνο 10 λεπτά)

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/