images_1572017_2_kotopita.jpg

Υλικά

    Χειροποίητο φύλλο για πίτες βλ στην αντίστοιχη συνταγή    
    Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι    
    Κοτόπουλο 1 μετρίου μεγέθους    
    Κρεμμύδια 6-7 μέτρια (ξερά)    
    Αλάτι 1 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Μαύρο πιπέρι 1 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Μπαχάρι 3-4 κόκκους    
    Φύλλο δάφνης 1    
    Αυγά 2    
    Νερό 2 φλυτζάνια τσαγιού    
    Ρύζι 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Τυρί φέτα 500 γρ (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κεφαλογραβιέρα)    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο  και τα κρεμμύδια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό , τα κρεμμύδια , το αλάτι , το πιπέρι , το μπαχάρι ,το φύλλο δάφνης και τέλος το κοτόπουλο. Τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 60 λεπτά. Αφού βράσει το κοτόπουλο το βγάζουμε και το ξεκοκκαλίζουμε , προσεκτικά να μην αφήσουμε κανένα κόκκαλο. Βγάζουμε τα κρεμμύδια που έχουν βράσει και τα λιώνουμε είτε με ενα πιρουνάκι πατώντας τα είτε στο μπλέντερ. Βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα μπαχάρια και την δάφνη και ρίχνουμε το ρύζι να βράσει λίγο. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξεκοκκαλισμένο κοτόπουλο , τα αυγά , το τυρί και το μισό λάδι μας και αρχίζουμε να ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ώστε να γίνει ένα μείγμα. Η γέμιση είναι έτοιμη.

Λαδώνουμε ένα ταψί (με το λάδι που μας περίσσεψε) με το ειδικό πινελάκι και αφού είδη έχουμε ανοίξει τα φύλλα μας , τοποθετούμε 1 φύλλο κάτω , το λαδώνουμε και βάζουμε άλλο ένα από πάνω του (δεν χρειάζεται να ταιριάζει το φύλλο μέσα στο ταψί , θέλουμε να προεξέχουν οι άκρες του από το ταψί). Ρίχνουμε την γέμιση και απλώνουμε από πάνω της άλλα 2 φύλλα. Ξαναλαδώνουμε τα φύλλα από πάνω και τις ακρούλες που προεξέχουν από το ταψί τις γυρνάμε προς τα μέσα. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι ελαφρά την επιφάνεια του πάνω φύλλου και τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο που έχουμε προθερμάνει. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 60 λεπτά.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/