Κατακράτηση υγρών & six pack

images_3172017_six-pack-abs-2.jpg

Δούλεψες ασταμάτητα, προπονώντας σκληρά τους κοιλιακούς σου και ακολούθησες το πλάνο γευμάτων σου ώστε να μειωθεί αυτό το εκνευριστικό σωματικό λίπος.

Αποφεύγεις ακόμη και εκείνα τα αργά βραδινά γεύματα με τους φίλους σου, αλλά οι κοιλιακοί σου ακόμα δεν λένε να εμφανιστούν. Τι σημαίνει αυτό; Θα μπορούσε να σημαίνει ότι το σώμα σου κάνει κατακράτηση υγρών.

Το υποδόριο νερό αποθηκεύεται στα κύτταρα σου, αναγκάζοντας το δέρμα σου να έχει μια πρησμένη, φουσκωμένη εμφάνιση, καλύπτοντας οποιοδήποτε μυϊκή γράμμωση που μπορεί να έχεις κερδίσει.

Υπάρχει ένας αριθμός από παράγοντες που προκαλούν κατακράτηση υγρών. Υπερβολική κατανάλωση νάτριου, συμπληρώματα, ακόμη και αφυδάτωση. Υπάρχουν καλά νέα όμως, μπορείς φυσικά να βοηθήσεις το σώμα σου να απαλλαγεί από αυτά τα επιπλέον υγρά έτσι ώστε να είσαι σε θέση να αποκαλύψεις τους κοιλιακούς σου.

Μερικές συμβουλές για να σε βοηθήσουν να παρουσιάσεις επιτέλους το six-pack.

Μειώσε το νάτριο
Ένας σχεδόν εγγυημένος τρόπος για να αποθηκεύσεις επιπλέον νερό είναι από μια δίαιτα υψηλή σε νάτριο. Όσο περισσότερο νάτριο καταναλώνεις, τόσο περισσότερο νερό θα κρατήσει το σώμα σου. Βεβαιώσου ότι διαβάζεις τις ετικέτες συσκευασίας και ότι αποφεύγεις τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε νάτριο, όπως τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, τα κατεψυγμένα γεύματα και τις σάλτσες.

Περισσότερο νερό
Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αλλά μπορείς να αποφύγεις την κατακράτηση υγρών αυξάνοντας την ποσότητα του νερού που πίνεις. Το σώμα σου χρειάζεται νερό για να καθαρίσει τα κύτταρά και αν ο οργανισμός δεν παίρνει αρκετό τότε θα αποθηκεύει νερό μέχρι να πάρει αυτό που χρειάζεται. Παρέχοντας το σώμα σου με επαρκή ποσότητα νερού θα του επιτρέψει να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
    

Ίδρωσε περισσότερο
Όπως γνωρίζουμε, ο ιδρώτας είναι απλά νερό αποθηκευμένο στο σώμα. Εάν έχεις υπερβολικό βάρος νερού, η σκληρή προπόνηση και η εφίδρωση θα βοηθήσει στην απώλεια του. Λάβε υπόψη ότι το βάρος θα επανέλθει το συντομότερο εφόσον ενυδατωθείς.

Απόφυγε το αλκοόλ
Το αλκοόλ αφυδατώνει – Αυτό μπορεί να ακούγεται θετικό. Ωστόσο, αν το σώμα σου είναι αφυδατωμένο λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ, τότε είναι πιο επιρρεπείς στο να κρατήσει το νερό από οποιαδήποτε άλλη πηγή για να προσπαθήσει να αντισταθμίσει την απώλεια υγρών. Είναι καλύτερο να αποφύγεις την κατανάλωση κάθε είδους αλκοόλ, αν θέλεις καλά γραμμωμένους μύες

Κατανάλωσε σπαράγγια
Κάτι που ίσως να μην γνωρίζεις είναι ότι τα σπαράγγια είναι ένα φυσικό διουρητικό. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, καθώς και βιταμινών Α, C, Ε και Κ. Κατά την προετοιμασία τους, φρόντισε να παραλείψεις την προσθήκη αλατιού ή αλατισμένου βούτυρου.

Πάρε μια πολυβιταμίνη
Η έλλειψη ορισμένων μικροθρεπτικών, όπως βιταμίνη Β1 και Β6 μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητη κατακράτηση υγρών. Βεβαιώσου ότι λαμβάνεις μια πολυβιταμίνη για να εξασφαλίσεις ότι παίρνεις όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά βοηθώντας το σώμα σου να λειτουργεί βέλτιστα.

Πηγή : http://fitnet.gr/