Κασσερόπιτα

images_1472017_2_kaseropita.jpg

Υλικά

    Χειροποίητο φύλλο για πίτες βλ στην αντίστοιχη συνταγή    
    Κασσέρι 400 γρ    
    Κεφαλογραβιέρα 200 γρ    
    Αυγά 4    
    Γάλα 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Αλάτι – πιπέρι
    Άνιθο 2-3 κλωνάρια    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού

Εκτέλεση

Κόβουμε το κασσέρι σε φέτες , τρίβουμε την κεφαλογραβιέρα και ψιλοκόβουμε τον άνιθο. Λαδώνουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και απλώνουμε 2 φύλλα. Λαδώνουμε τα φύλλα μας και τοποθετούμε τις φέτες κασσεριού να καλύψουν όλη την επιφάνεια και από πάνω ρίχνουμε και την τριμμένη κεφαλογραβιέρα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα μας και χαράζουμε με ένα μαχαιράκι κατά μήκος και κατά πλάτος το φύλλο που βρίσκεται από πάνω. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά , προσθέτουμε το γάλα και το αλατοπίπερο. Με αυτό το μείγμα περιχύνουμε την πίτα μας και την αφήνουμε για 30 λεπτά. Στην συνέχεια την βάζουμε στον φούρνο που έχουμε προθερμάνει και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/