Κέικ γιαουρτιού με βερίκοκα

images_2072017_tarta-verykoko-me-pagoto_2.jpg

Υλικά (για 12 μερίδες)

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

100 γρ. καστανή ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

180 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

2 κ.σ. baking powder

1 πρέζα αλάτι

350 γρ. ώριμα βερίκοκα χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένα

προαιρετικά λίγο τριμμένο ginger

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το baking και το το αλάτι όλα μαζί και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο μιξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά εκτός μίξερ με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα των στερεών, προσέχοντας να μην ανακατέψουμε πάρα πολύ για να μείνει το μείγμα μας αφράτο. Τέλος αλευρώνουμε τα βερίκοκα με 2-3 κ.σ. αλεύρι και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας. Βάζουμε το μείγμα σε μία ελαφρώς βουτυρωμένη φόρμα. Στο πάνω μέρος προαιρετικά προσθέτουμε φιλέ αμυγδάλου ή και καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά σε προσθερμασμενό φούρνο.

Πηγή : http://dietstories.gr/