Διατροφή ενάντια στο λίπος

images_2272017_pro-legume-nu-anti-carne-dieta-flexitariana.jpg

Όταν σκέφτεστε τoν όρο «απώλεια βάρους», τι εικόνες έρχονται στο μυαλό σας; Ατελείωτα πιάτα με μαρούλι και χαμήλωμα του βλέμματος μπροστά σε μια σειρά από λαχταριστά γλυκά; Τρέξιμο στον διάδρομο του γυμναστηρίου μέχρι να μην μπορείτε πλέον να τρέξετε;

Στην πραγματικότητα, η διατήρηση υγιούς βάρους δεν χρειάζεται να είναι τόσο φοβερή υπόθεση. Αλλά θα πρέπει να είναι μια σταδιακή διαδικασία και δυστυχώς δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις που είναι αποτελεσματικές, μακροπρόθεσμες και να μην ρισκάρουν την υγεία μας.

Τόσο η υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή όσο και η τακτική σωματική άσκηση είναι εξίσου σημαντικές για τη διατήρηση του σωστού βάρους, επειδή παρέχουν η κάθε μία τα δικά της οφέλη και τείνουν να έχουν μαζί μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές τροφές που διευκολύνουν τη διαδικασία, βοηθώντας το σώμα σας να κάψει περισσότερο λίπος. Ας εξετάσουμε κάποιες από αυτές.

Στραγγιστό γιαούρτι
Η χαρακτηριστική παχιά υφή του, οφείλεται στο γεγονός ότι έχει στραγγιστεί ώστε να απομακρυνθεί ο ορός γάλακτος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα γιαούρτι με περισσότερη πρωτεΐνη, το οποίο απαιτεί περισσότερο χρόνο από τον οργανισμό σας για να το χωνέψει, με αποτέλεσμα να νιώθετε χορτάτοι περισσότερη ώρα και να τρώτε λιγότερο. Καθώς οι σύγχρονες διαδικασίες παραγωγής μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα της πρωτεΐνης, ελέγχετε πάντα την ετικέτα.

Καστανό ρύζι
Οι τροφές που περιέχουν φυτικές ίνες, όπως το καστανό ρύζι, αργούν να χωνευτούν και σας κρατούν χορτάτους μεταξύ των γευμάτων, τακτική που παρακινεί το σώμα σας να χρησιμοποιήσει ενέργεια από τα αποθέματα λίπους που έχει. Μπορείτε να προσθέσετε φυτικές ίνες στη διατροφή σας από φυτικές τροφές. Οι διαιτολόγοι συνιστούν την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, ψωμιού και ζυμαρικών ολικής άλεσης, καστανού ρυζιού, για να ενισχύσετε την πρόσληψη φυτικών ινών.

Καυτερές πιπεριές
Εάν σας αρέσουν οι κόκκινες, καυτερές πιπεριές και περιχύνετε κάθε πιάτο με σάλτσα ταμπάσκο είστε τυχεροί: τα διατροφικά σας γούστα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε ένα υγιές σωματικό βάρος. Μια μελέτη στο πανεπιστήμιο του Γουαϊόμονγκ διαπίστωσε ότι καψαϊκίνη, μια χημική ουσία που κάνει τις πιπεριές καυτερές, ενισχύει τον μεταβολισμό και βοηθά το σώμα να μετατρέψει το επιβλαβείς λευκό λίπος σε καφέ λίπος. Το λευκό λίπος αποθηκεύει ενέργεια, ενώ τα καφέ λιποκύτταρα είναι θερμογενετικά και καίνε το αποθηκευμένο λίπος.

Καρπούζι
Το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο αποτελείται κατά 92% από νερό. Τρώγοντας καρπούζι γεμίζετε το στομάχι σας χωρίς μεγάλο θερμιδικό κόστος, αφήνοντας ταυτόχρονα λιγότερο χώρο για άλλες τροφές. Και ενώ μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι 500ml νερό πριν από κάθε γεύμα μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, το νερό δεν περιέχει βιταμίνη A και C όπως το καρπούζι.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/