images_2172017_2_vafles.jpg

Υλικά

    Βούτυρο φυτικό 250 γρ    
    Γάλα 2 φλυτζάνια    
    Αυγά 6
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κιλό    
    Μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι    
    Βανίλια 1
    Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
    Ζάχαρη 4 κουταλιές της σούπας    
    Αλάτι 1 πρέζα    

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι  μέχρι να γίνει ένας χυλός. Αν έχουμε συσκευή παρασκευής βάφλας λαδώνουμε λίγο την συσκευή και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας από το χυλό, θερμοκρασία στο δείκτη 3, να είναι ζεστή η συσκευή . Εναλλακτικά μπορούμε να την φτιάξουμε σε ένα τηγάνι ζεστό με λίγο λάδι και ρίχνοντας 2 κουταλιές της σούπας χυλό. Παρασκευάζουμε όσες βάφλες επιθυμούμε με αυτόν τον τρόπο ανάλογα και την ποσότητα του χυλού μας. Σερβίρονται είτε γλυκιές με merenda, nutella , μαρμελάδα, είτε αλμυρές.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/