Αρακάς γιαχνί

images_2472017_2_arakas-giaxni.jpg

Υλικά

    Αρακάς 1/2 κιλό φρέσκος ή κατεψυγμένος    
    Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο    
    Σκόρδο 2-3 σκελίδες    
    Μαϊντανό 1 ματσάκι    
    Άνιθο 1 ματσάκι    
    Καρότο 1
    Πατάτες 2    
    Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Λεμονιού 1 (μόνο τον χυμό)    
    Νερό

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τις πατάτες σε κομματάκια και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα όπου έχουμε προσθέσει το λάδι και τα σοτάρουμε. Μόλις σοταριστούν προσθέτουμε τον αρακά, το αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζουμε με νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30-35 λεπτά και προσθέτουμε τα μυρωδικά και τον χυμό από το λεμόνι. Προαιρετικά μπορούμε να βράσουμε λίγο ρύζι και να σερβίρουμε μαζί με τον αρακά μας. Επίσης μπορούμε να βράσουμε μαζί με τον αρακά και αγκινάρες.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/