Άσκηση στα γρήγορα

images_572017_Wool-BIKE-2_grande.jpg

Η ερευνητική του ομάδα του Πανεπιστήμιο Loughborough έχει πραγματοποιήσει 10 κλινικές μελέτες για τα οφέλη στην υγεία της Άσκησης Υψηλής Έντασης (High Intensity Training – HIT).

Αυτές έχουν δείξει ότι η HIT μπορεί να βελτιώσει εντυπωσιακά τη φυσική μας κατάσταση, την αερόβια λειτουργία, να επιτύχει τόνωση των μυών, να επιταχύνει το μεταβολισμό και να μειώσει τον κίνδυνο για την εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη.

H ΗΙΤ είναι μια γρηγορότερη, απλούστερη εκδοχή της διαλειμματικής προπόνησης – κατά την οποία εναλλάσσετε έντονες ασκήσεις μικρής διάρκειας με σύντομα διαλείμματα αποκατάστασης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ασκείστε τρεις φορές την εβδομάδα, για τρεις έντονες περιόδους 20 δευτερολέπτων, με διάλειμμα δύο λεπτών ανάμεσά τους

Για να γυμναστείτε χρειάζεστε μόνο ένα στατικό ποδήλατο γυμναστικής. Θα τα βρείτε σε όλα τα γυμναστήρια – αν είστε αποφασισμένοι μπορείτε να εξετάσετε την πιθανότητα να επενδύσετε σε ένα για το σπίτι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια κωπηλατική ή ένα κανονικό ποδήλατο.

– Ξεκινήστε κάνοντας ήπια πετάλι για να ζεσταθείτε

– Ποδηλατήστε όσο πιο γρήγορα μπορείτε για 20 δευτερόλεπτα

– Συνεχίστε να κάνετε πεντάλ ήρεμα για δύο λεπτά, μέχρι να ξαναβρείτε την αναπνοή σας

– Ποδηλατήστε και πάλι όσο γρηγορότερα γίνεται για 20 δευτερόλεπτα

– Ξεκουραστείτε ή κάντε πεντάλ ήρεμα για δύο λεπτά

– Άλλα 20 δευτερόλεπτα έντονης ποδηλασίας, στο μέγιστο των δυνατοτήτων σας

– Ήρεμο πεντάλ για τα επόμενα δύο λεπτά

Επαναλάβετε την προπόνηση τρεις φορές την εβδομάδα, για τουλάχιστον τέσσερις έως 12 εβδομάδες.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/