Υπέροχη στην παραλία

images_262017_2_BAR-3101_surfer-girl.JPG

Σήμερα η αισθητική δερματολογία μας απαλλάσσει από αυτό το άγχος, δίνοντας λύσεις για ένα πολύ ωραίο σώμα σε σύντομο χρονικό διάστημα με πολύ αποτελεσματικές θεραπείες.

Όσο αφορά στις θεραπείες, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ποια είναι η πιο κατάλληλη για το σώμα μας. Επιλέγουμε ανάλογα με τις ανάγκες κάθε σωματότυπου, έτσι ώστε να έχουμε άμεσα αλλά και μακροχρόνια αποτελέσματα. Χαρακτηριστικά όπως ο τύπος του δέρματος, η ηλικία, τυχόν ορμονολογικές διαταραχές αλλά και το σωματικό βάρος μας καθοδηγούν στην τελική θεραπεία που θα ακολουθήσουμε, όπως κρυολιπόλυση για τοπικό πάχος, ραδιοσυχνότητες για σύσφιξη ή νήματα PDO για επιφανειακή χαλάρωση.

Κρυολιπόλυση
Η επαναστατική αυτή μέθοδος μη επεμβατικής λιποαναρρόφησης ενδείκνυται για την καταπολέμηση του τοπικού πάχους στα «δύσκολα» σημεία του σώματος όπως μπράτσα, κοιλιά, μηροί και γλουτοί. Μετά από έρευνες, αποδείχθηκε ότι τα λιποκύτταρα είναι λιγότερο ανθεκτικά στην ψύξη παρά στη θέρμανση. Με την κρυολιπόλυση καταψύχονται τα λιποκύτταρα, με αποτέλεσμα την διάσπαση της κυτταρικής μεμβράνης. Καταυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η σταδιακή απομάκρυνση μέρους των λιποαποθηκών από τα επίμαχα σημεία μέσω φυσικών μεταβολικών διαδικασιών.

Το ευχάριστο σ’ αυτή τη μέθοδο είναι ότι το δέρμα δεν παθαίνει το σοκ της μηχανικής λιποαναρρόφησης, με αποτέλεσμα να μην έχουμε έντονη χαλάρωση. Απαιτούνται το μέγιστο 3 συνεδρίες ανά 45 μέρες.

Έπειδή όμως η κρυολιπόλυση εφαρμόζεται μόνο σε εντοπισμένο πάχος, πολλές περιοχές χρειάζεται να τις αντιμετωπίσουμε με άλλους τρόπους, όπως ραδιοσυχνότητες (RF) ή με ενέσεις λιπόλυσης (Μεσοθεραπεία).

Ραδιοσυχνότητες (RF)
Οι ραδιοσυχνότητες αντιμετωπίζουν την χαλάρωση και την κυτταρίτιδα με άμεσα και ορατά αποτελέσματα. Η τεχνολογία των ραδιοσυχνοτήτων χρησιμοποιεί υψηλής συχνότητας πεδία τα οποία προκαλούν αγγειοδιαστολή, απελευθέρωση οξυγόνου, αύξηση του κυτταρικού μεταβολισμού και αυξημένη μιτωτική δράση. Η θερμοκρασία φτάνει εντελώς ελεγχόμενα τους 39-42 βαθμούς στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, προκαλώντας ενεργοποίηση των ινοβλαστών, ώστε να παράγουν νέο κολλαγόνο και ελαστίνη άμεσα και ανώδυνα. Έτσι παρέχεται η δυνατότητα στο γιατρό να παρέμβει σε «δύσκολες» περιοχές του σώματος, όπως κοιλιά, μπράτσα, η περιοχή πάνω από τα γόνατα, το εσωτερικό των μηρών και οι γλουτοί.

Απαιτούνται 4-8 συνεδρίες ανά 7-15 μέρες. Σε περιπτώσεις όμως που η χαλάρωση είναι έντονη, τη λύση δίνουν τα νήματα PDO.

Νήματα PDO
Τα νήματα PDO είναι η πιο επαναστατική μορφή lifting χωρίς νυστέρι. Είναι μια νέα μέθοδος που καταπολεμά αποτελεσματικά και άμεσα τη χαλάρωση του δέρματος, χρησιμοποιώντας λεπτές βελόνες, αποφεύγοντας έτσι τομές, ράμματα και χρόνο αποθεραπείας.

Η θεραπεία ενδείκνυται για ανόρθωση γλουτών, μπράτσων, κοιλιάς, του επάνω τμήματος των γονάτων, του εσωτερικού και των πλαγίων των μηρών. Η εφαρμογή γίνεται με τη χρήση λεπτών βελόνων στο επιθυμητό σημείο του σώματος, δημιουργώντας έτσι ένα πλέγμα στήριξης των ιστών. Μετά το τέλος της θεραπείας, οι βελόνες αφαιρούνται ενώ τα νήματα παραμένουν. Ο ερεθισμός που προκαλείται από την είσοδο της βελόνας σε συνδυασμό με την παρουσία των νημάτων στο δέρμα, βοηθά στη διέγερση του μηχανισμού της επούλωσης και ανάπλασης που έχει ως τελικό αποτέλεσμα την ενεργοποίηση ινοβλαστών και την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα αντιληπτά όσον αφορά στην σφριγηλότατα και τη χαλάρωση του δέρματος, αλλά το τελικό αποτέλεσμα της θεραπείας είναι ορατό στους επόμενους 2 – 3 μήνες. Παράλληλα βοηθάει σημαντικά στην μείωση της κυτταρίτιδας και των ραγάδων.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/