Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες για τον οργασμό

images_762017_national-orgasm-day.jpg

Πάρα τα όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί, πολλά είναι αυτά που αγνοούν οι γυναίκες για την κορύφωση της σεξουαλικής τους ευχαρίστησης.

Όλα είναι στο μυαλό σας
Για τις γυναίκες το σεξ ξεκινάει από τον εγκέφαλο. Η δυσκολία επίτευξης οργασμού μπορεί να οφείλεται σε αρνητικές σκέψεις ή άγχος: μείνετε συγκεντρωμένες στο… θέμα και όχι σε κάθε λογής προβλήματα και ανησυχίες – οι φαντασιώσεις επίσης βοηθούν. Μην ασχολείστε με άλλα πράγματα όταν είστε στο υπνοδωμάτιο, π.χ. να δουλεύετε στο λάπτοπ: η κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι μόνο για ύπνο ή σεξ.

Μείνετε σταθερές
Τα one night stand και οι συχνές αλλαγές σεξουαλικού συντρόφου οπωσδήποτε ερεθίζουν τον εγκέφαλο και μπορούν να είναι διεγερτικές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι φέρνουν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα στο κρεβάτι: οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες φτάνουν σε οργασμό συχνότερα με έναν επί μακρόν σύντροφο. Οι πρώτες επαφές κρύβουν πάντα ένα άγχος, ενώ το σεξ με κάποιον που γνωρίζουν επιτρέπει στις γυναίκες να είναι πιο χαλαρές και να ζητούν πιο άνετα ακριβώς αυτό που θέλουν, με αποτέλεσμα να φτάνουν πιο εύκολα σε οργασμό.

Κάντε λίγο φασαρία
Οι περισσότερες γυναίκες δεν φωνάζουν κατά τη διάρκεια του οργασμού – συχνότερα οι φωνές συνδέονται με τον οργασμό του άνδρα ώστε να μεγιστοποιήσουν την απόλαυσή του. Όμως οι ήχοι της… κρεβατοκάμαρας μπορούν να ερεθίσουν εξίσου άνδρες και γυναίκες, καθώς το σεξ είναι μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις. Δεν είναι απαραίτητο να μην βάζετε γλώσσα μέσα, μιλήστε, αναστενάξτε, φωνάξτε όταν σας βγαίνει.

Ναι, πρέπει να είναι ωραίος
Η σχέση δεν έχει ξεκαθαριστεί επιστημονικά, αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες φτάνουν ευκολότερα και συχνότερα σε οργασμό όταν πιστεύουν ότι ο παρτενέρ τους είναι όμορφος ή αρρενωπός. Πιθανότατα έχει να κάνει με το γεγονός ότι χαρακτηριστικά που θεωρούνται ωραία δείχνουν ισχυρά και υγιή γονίδια, τα οποία οι γυναίκες θέλουν να εξασφαλίσουν για τα παιδιά τους.

Κάντε γιόγκα
Η γιόγκα βοηθάει στην ευλυγισία του σώματος και ενδυναμώνει τους κοιλιακούς και τους μυς της λεκάνης που με τη σειρά τους βοηθούν την επίτευξη οργασμού. Παράλληλα, μειώνει το άγχος και βελτιώνει την εικόνα που έχουν οι γυναίκες για τον εαυτό τους: ηρεμία + μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση = καλύτερα αποτελέσματα στο σεξ.

Δεν είναι και το παν
Οι γυναίκες που βρίσκονται σε μια σταθερή σχέση, φτάνουν σε οργασμό περισσότερες από τις μισές φορές που έχουν ερωτική επαφή. Όμως οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως όλα τα θετικά που αποκομίζει ο οργανισμός από το σεξ, προέρχονται από όλη τη διαδικασία και όχι από τον οργασμό. Ιατρικά, ο οργασμός δεν είναι κάτι περισσότερο από μια πιο έντονη και συμπυκνωμένη αίσθηση του σεξουαλικού ερεθισμού.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/