Όλη η αλήθεια για το σεξ!

images_862017_2_benefits-of-sex.jpg

Το πλέον υπέροχο μυστήριο της φύσης, μας ταλαιπωρεί και μας αναζωογονεί ταυτόχρονα, με τις ιδιαιτερότητες, τα προβλήματα και την απόλαυση που μας χαρίζει.

Εξίσου συναισθηματικό, ψυχολογικό, σωματικό και ορμονικό ζήτημα, ένα από τα βασικότερα ένστικτα του ανθρώπου, το σεξ μας απασχολεί και μας καθορίζει. Αμέτρητες έρευνες, συχνά αντικρουόμενες, έχουν προσπαθήσει επί σειρά ετών να αποκαλύψουν όλα τα μυστικά του, όμως κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο. Ας αρκεστούμε να θυμηθούμε όλα όσα έχουμε μάθει ως τώρα τουλάχιστον.

Η σεξουαλικότητα δεν έχει ηλικία
Όσοι έχουν γίνει γονείς γνωρίζουν καλά ότι τα μωρά αγγίζουν τα γεννητικά τους όργανα πολύ προτού αρχίσουν να καταλαβαίνουν πολύ πιο «βασικά» πράγματα για τον εαυτό τους. Και ασχέτως τι πιστεύουμε για το πότε σταματούμε να κάνουμε σεξ, άνθρωποι ακόμη και στα 90 τους συνεχίζουν να είναι σεξουαλικά ενεργοί.

Το σεξ μας έχει σώσει
Το ανθρώπινο είδος χρωστάει την ύπαρξή του στη σεξουαλική επιθυμία, το ίδιο και σχεδόν όλα τα ζώα και τα πτηνά του πλανήτη: χωρίς αυτήν η αναπαραγωγή δε θα ήταν η ίδια. Όμως και πολλά ανθρώπινα επιτεύγματα χρωστούν την ύπαρξή τους στο σεξ. Γιατί θέλουμε να είμαστε πρώτοι, καλύτεροι, διάσημοι, πλούσιοι, όμορφοι, καλοντυμένοι αν όχι για να είμαστε ελκυστικοί στο άλλο φύλο;

Είναι το μυστικό μιας καλής σχέσης
Η καλή επικοινωνία, ο αλληλοσεβασμός, η κατανόηση, τα κοινά ενδιαφέροντα και η ίδια στάση απέναντι στη ζωή, είναι μερικά στοιχεία που χτίζουν στέρεες και μακροχρόνιες σχέσεις. Όμως η σεξουαλική ζωή είναι αυτή που κρατάει πραγματικά τα ζευγάρια μαζί. Είναι ένας προσωπικός δεσμός που μοιράζονται μόνο μεταξύ τους και ο οποίος τους ξεχωρίζει από τον υπόλοιπο κόσμο.

Το σεξ μπορεί να γίνει βαρετό
Αν και στην αρχή μιας σχέσης, το σεξ μπορεί να μοιάζει εξωπραγματικά εκπληκτικό, με την πάροδο του χρόνου μπορεί να γίνει ρουτίνα ή ακόμη και να μοιάζει βαρετό. Καθόλου περίεργο, καθώς κάθε τι που επαναλαμβάνεται, όσο και να μας αρέσει, μοιάζει βαρετό μετά από κάποιο διάστημα – σκεφτείτε να τρώτε το αγαπημένο σας φαγητό κάθε μέρα. Δεν είναι όμως απαραιτήτως κάτι κακό. Το θέμα είναι πότε πότε να υπάρχει μια μικρή διαφοροποίηση στη ρουτίνα – ένας νέος χώρος, ένα σέξι εσώρουχο, μια καυτή κουβέντα στο αυτί.

Οι άνδρες θέλουν να προσφέρουν
Στο μυαλό μας γενικά οι άνδρες είναι εγωιστές στο κρεβάτι, κοιτάζουν μόνο τη δική τους ευχαρίστηση και έχουν την τάση να εξαφανίζονται αφού πάρουν αυτό που θέλουν. Η αλήθεια είναι όμως, ότι αφού δεσμευτούν συναισθηματικά, είναι μείζονος σημασίας γι’ αυτούς και τον ανδρισμό τους η σεξουαλική ικανοποίηση της συντρόφου τους.

Υπάρχουν και προβλήματα
Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αντιμετωπίζουν σεξουαλικά προβλήματα. Το άγχος της απόδοσης και οι ανασφάλειες μπορεί να οδηγήσουν τους άνδρες σε στυτική δυσλειτουργία, πρόωρη εκσπερμάτωση και απώλεια σεξουαλική επιθυμίας. Παρόμοιοι λόγοι μπορούν να οδηγήσουν τις γυναίκες σε ψυχρότητα, πόνο κατά την επαφή, αδυναμία να φτάσουν σε οργασμό. Ευτυχώς, τα περισσότερα σεξουαλικά προβλήματα αντιμετωπίζονται με επιτυχία.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/