Ψωμί με αλεύρι ντίνκελ ολικής άλεσης

images_2162017_2_psomi-olikis1478253637.jpg

Υλικά

    1 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
    20γρ. μαγιά νωπή (ή 10γρ ξηρή)
    20γρ. αλάτι (ή 4 κουταλάκια του γλυκού)
    20γρ.ζάχαρη (ή 4 κουταλάκια του γλυκού)
    20γρ. ξύδι (ή 4 κουταλάκια του γλυκού)
    670γρ. νερό (ή 3+1/3 κούπες του τσαγιού)

Tip: συμπληρώστε με κόλιανδρο για άρωμα, του πάει πολύ!

Εκτέλεση

1. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι ντίνκελ, τη ζάχαρη, τη μαγιά το αλάτι , προσέχοντας να μην έρθει σε επαφή το αλάτι με τη μαγιά. Κατόπιν προσθέτουμε το νερό και το ξύδι. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί σε χλιαρό μέρος για 20 λεπτά.
2. Κόβουμε τη ζύμη σε 2-3 ίσα κομμάτια , πλάθουμε σε μορφή φρατζόλας και τοποθετούμε σε λαδωμένες φόρμες του κέικ. Αφήνουμε τις φόρμες να ωριμάσουν σε ζεστό μέρος σκεπασμένες για 30-40 λεπτά.
3. Κατόπιν ψεκάζουμε την επιφάνειά τους με λίγο νερό και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 210 ˚C.

Πηγή : http://www.nutrinews.gr/