Σπαράγγια σαλάτα

images_2262017_sparaggia-salata-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Σπαράγγια φρέσκα 2 ματσάκια    
    Ελαιόλαδο 150 ml    
    Κρέμα βαλσάμικο 2 κουταλιές της σούπας της αρεσκείας μας    
    Λεμόνι 1 τεμ τον χυμό του    
    Παρμεζάνα 50 γρ.    
    Ντοματίνια 10 τεμ    
    Μούσταρδα 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Αλάτι-πιπέρι
    Μαϊντανός 2-3 κλωνάρια    

Εκτέλεση

Κόβουμε τα σπαράγγια στην μέση. Κρατάμε το τρυφερό μέρος (το επάνω κομμάτι) και το κάτω κομμάτι το χαράζουμε, το ξεφλουδίζουμε και κρατάμε το τρυφερό τους μέρος. Τα πλένουμε πολύ καλά με τρεχούμενο νερό και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε τα τρυφερά κομμάτια από το επάνω μέρος των σπαραγγιών σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει να βράσουν για περίπου 15 λεπτά. Τα ελέγχουμε για να δούμε αν μαλάκωσαν και τα αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα βάζοντας τα σε παγωμένο νερό για να μη χάσουν το πράσινο χρώμα. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε τηγάνι με μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο τα τρυφερά κομμάτια που κρατήσαμε από το κάτω μέρος κι αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με μια κουταλιά της σούπας από την κρέμα βαλσάμικο. Τα βάζουμε σε πιατέλα και από πάνω  τοποθετούμε τα βρασμένα σπαράγγια. Αλατοπιπερώνουμε και διακοσμούμε με τα ντοματίνια , λωρίδες παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά την μουστάρδα,το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την υπόλοιπη κρέμα βαλσάμικο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε την σαλάτα μας.Είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/