Σεμιφρέντο με βατόμουρα

images_2062017_2_semifredo-me-vatomoura-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Αυγά 5 τεμ , 1 ολόκληρο και 4 κρόκοι    
    Μέλι 100 γρ    
    Κρέμα γάλακτος 300 ml    
    Βατόμουρα 200 γρ    
    Λεμόνι 1 μεγάλο μόνο το ξύσμα του    
    Διάφανη μεμβράνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα με το σύρμα το ολόκληρο αυγό, τους κρόκους και το μέλι μέχρι να αφρατέψουν λίγο και βράζουμε το μείγμα με την διαδικασία μπεν μαρί. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια αραιή κρέμα. Προσθέτουμε  το ξύσμα λεμονιού και κατεβάζουμε από την φωτιά να κρυώσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και την προσθέτουμε στο μείγμα αυγών σιγά σιγά. Προσθέτουμε τα βατόμουρα ενώ κρατάμε λίγα για το τέλος για τον στολισμό. Βρέχουμε ελαφρώς μια στενόμακρη φόρμα και τοποθετούμε μεμβράνη να κολλήσει καλά. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες. Το ξεφορμάρουμε γυρίζοντας ανάποδα την φόρμα. Αφαιρούμε την μεμβράνη, κόβουμε σε φέτες , στολίζουμε με βατόμουρα και το απολαμβάνουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/