Πόση ώρα διαρκεί το σεξ στον κόσμο;

images_562017_2_blurry-sex.jpg

Ένα από τα πιο «καυτά» ερωτήματα που σχετίζονται με το σεξ, είναι το πόση ώρα θα πρέπει να διαρκεί: πόσο είναι πολύ λίγο για να το ευχαριστηθεί και ο παρτενέρ μας και πόσο είναι τόσο πολύ που υπάρχει κίνδυνος να αρχίσει να βαριέται.

Αυτά είναι σχετικά και εξαρτώνται και από τις προτιμήσεις του καθενός, θα έλεγαν αρκετοί, όμως σύμφωνα με έναν ερευνητή από το πανεπιστήμιο του Queensland που ασχολήθηκε επιστημονικά με το θέμα, υπάρχουν πολλά κοινά σημεία μεταξύ των συνηθειών των ανθρώπων, όπως υπάρχουν και πολλές διαφοροποιήσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η χρήση προφυλακτικού και η περιτομή, ο Δρ Brendan Zietsch και η ερευνητική του ομάδα διαπίστωσαν ότι ενώ η συνουσία μπορεί να διαρκέσει από μόλις 33 δευτερόλεπτα έως και 44 λεπτά, ο μέσος χρόνος για των σεξουαλικά ενεργών ενηλίκων ήταν 5 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.

Η… χρονομέτρηση δεν περιλαμβάνει τα προκαταρκτικά ερωτικά παιχνίδια ή οποιοδήποτε άλλο είδος ενήλικης διασκέδασης, ο χρόνος μετρήθηκε από τη στιγμή της διείσδυσης έως την εκσπερμάτιση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Zietsch εξήγησε τις δυσκολίες που ο ίδιος και οι άλλοι ερευνητές αντιμετώπισαν στη συλλογή των στοιχείων: «Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν απαραίτητα για πόση ώρα θα κάνουν σεξ. Το σεξ δεν είναι κάτι που οι άνθρωποι κάνουν συνήθως παρακολουθώντας το ρολόι στο κομοδίνο και η χρονομέτρηση χωρίς βοήθεια μπορεί να είναι δύσκολη κατά τη διάρκεια μιας αυθόρμητης σεξουαλικής επαφής».

Αποφασισμένοι όμως να μάθουν περισσότερα, οι ερευνητές βρήκαν 500 ζευγάρια από όλο τον κόσμο που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στην έρευνα. Από τα ζευγάρια ζητήθηκε να χρησιμοποιήσουν ένα χρονόμετρο για να μετρήσουν τη διάρκεια των σεξουαλικών επαφών τους για μια περίοδο τεσσάρων εβδομάδων.

«Αυτό είναι τόσο άβολο, όσο ακούγεται», δήλωσε ο Zietsch. «Οι συμμετέχοντες έπρεπε να πιέζουν το “Start” μόλις ξεκινούσε η διείσδυση του πέους και το “stop” μόλις γινόταν η εκσπερμάτιση».

Παρά την αμηχανία των συμμετεχόντων όμως, η έρευνα κατάφερε να φτάσει σε μερικά αρκετά ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Πρώτον, αποδεικνύεται ότι η διάρκεια του σεξ είναι σε γενικές γραμμές η ίδια παγκοσμίως, με τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία και την Ολλανδία να έχουν περίπου τον ίδιο μέσο όρο. Εξαίρεση πάντως αποτέλεσε η Τουρκία, όπου η μέση χρονική διάρκεια της συνουσίας πέφτει στα 3,7 λεπτά.

Ανακαλύφθηκε επίσης ότι όσο μεγαλύτερο είναι το ζευγάρι τόσο μικρότερη είναι η διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και ότι η χρήση ή η απουσία προφυλακτικού δεν επηρεάζει τη διάρκεια της συνουσίας, ούτε το αν ο άνδρας έχει κάνει περιτομή ή όχι.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/