Πορτοκαλόπιτες με σοκολάτα

images_1162017_portokalopites-me-sokolata-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φαρίνα 400 γρ κοσκινισμένη    
    Καλαμποκέλαιο 3/4 ποτήρι νερού    
    Νωπή μαγιά 1 κουταλιά σούπας    
    Νερό 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό    
    Αυγά 5 τεμ καλά χτυπημένα    
    Βούτυρο 3 κουταλιές σούπας    
    Αλάτι 1/2 κουταλιά γλυκού    
    Ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας γεμάτη  

 

Για το σιρόπι

    Νερό 2 ποτήρια    
    Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι νερού    
    Χυμός από πορτοκάλι 1 ποτήρι νερού    
    Πορτοκάλι 1 τεμ μόνο το ξύσμα    

Για την σοκολάτα

    Κουβερτούρα 250 γρ    
    Γάλα 50 ml    
    Μέλι 1 κουταλιά σούπας

Εκτέλεση

Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό , την μαγιά , την ζάχαρη κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ για 10 λεπτά πολύ καλά , προσθέτουμε το λάδι,το βούτυρο, την μαγιά που φούσκωσε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο (όχι όλο μαζί). Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή  που να μην κολλάει στα χέρια μας. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια που θα χρησιμοποιήσουμε καλά (αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε μικρά πυρίμαχα) τα γεμίζουμε με την ζύμη μέχρι την μέση και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να διπλασιαστούν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς  για 30 – 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά (ανάλογα τον φούρνο μας). Τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα κι αν δεν αφήσει ίχνος ζύμης είναι έτοιμα. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε.

Για το σιρόπι : Βράζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα για 5-7 λεπτά. Διατηρούμε ζεστό το σιρόπι ώστε να ρίξουμε τα πορτοκαλοπιτάκια μέσα λίγα λίγα μόλις τα ξεφορμάρουμε, με προσοχή να μην μας σπάσουν, για 2-3 λεπτά και μετά τα τοποθετούμε σε ταψί και τα αφήνουμε εκεί για 2 ώρες.

Για την σοκολάτα : Λιώνουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή φωτιά. Αφού σιροπιάσαμε τα πορτοκαλοπιτάκια μας και τα αφήσουμε για 2 ώρες , βουτάμε μέσα στην σοκολάτα την βάση τους και τα αφήνουμε σε λαδόκολλα μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσαμε φορμάκια μπορούμε να γεμίσουμε την τρύπα στο κέντρο με σοκολάτα , διαφορετικά μπορούμε να δημιουργήσουμε εμείς μία και να την γεμίσουμε με την σοκολάτα που μας περίσσεψε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/