images_1862017_2_patatost-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Πατάτες 3 μεγάλες τριμμένες    
    Αυγό 1 τεμ    
    Γραβιέρα 80 γρ τριμμένη    
    Πάπρικα
    Αλάτι – πιπέρι λίγο    
    Λαδόκολλα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τις πατάτες από την λεπτή μεριά του τρίφτη και τις στραγγίζουμε πολύ καλά. Τρίβουμε το τυρί μας και βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ, μαζί και το αυγό και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν. Ζεσταίνουμε την τοστιέρα, βάζουμε την λαδόκολλα κι απλώνουμε το μείγμα πάνω της (θέλουμε να έχει πάχος 1 εκ). Καλύπτουμε με την λαδόκολλα που περισσεύει (δείτε φωτ υλικό) και ψήνουμε για 20  – 25 λεπτά περίπου μέχρι να ξεκολλάει η λαδόκολλα. Το παρακολουθούμε ώστε όταν η λαδόκολλα ξεκολλήσει να το βγάλουμε αμέσως για να μην μας ξεραθεί, το θέλουμε μαλακό. Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε ζεστό.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/