images_2662017_2_pasta-elias-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Ελιές Καλαμών 200 γρ χωρίς κουκούτσι    
    Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη    
    Φιλέτα αντζούγιας 2-3 τεμ    
    Κάπαρη 2 κουταλιές σούπας    
    Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας    
    Λεμόνι 1 κουταλάκι γλυκού από τον χυμό του    

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τις ελιές και την κάπαρη καλά. Καθαρίζουμε το σκόρδο και βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Πολτοποιούμε τα υλικά μας στο μπλέντερ πολύ καλά. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθεί το λάδι με το μείγμα μας. Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε με ζεστό ψωμάκι.

*Μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο, μέσα σε βάζο που κλείνει καλά.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/