Ο χάρτης της αισθητικής χειρουργικής

images_262017_2_jb1.jpg

Οι αισθητικές πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις είναι πλέον μια παγκόσμια τάση παγκοσμίως και μια «βιομηχανία» πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πολλά κράτη μάλιστα έχουν συνειδητοποιήσει τα οφέλη του ιατρικού τουρισμού αυτού του τομέα, ο οποίος μπορεί να αποδειχθεί σημαντική ώθηση για το ΑΕΠ μιας χώρας.

Η αισθητική χειρουργική ανά την υφήλιο

Η αισθητική χειρουργική έχει προχωρήσει παρά πολύ κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών δεκαετιών. Τα υψηλά ποσοστά επιπλοκών σε επεμβάσεις όπως η εμφύτευση στήθους, η κοιλιοπλαστική, το λίφτινγκ ή βλεφαροπλαστική ανήκουν στο παρελθόν. Ορισμένες χώρες λειτουργούν πλέον ως προορισμούς για όσους αναζητούν φθηνότερες επεμβάσεις και ορισμένες αναδυόμενες αγορές βλέπουν εκτίναξη των αριθμών των επισκεπτών τους λόγο εξειδίκευσης σε κάποιες επεμβάσεις.

Το Ντουμπάι, η Ταϊλάνδη, η Νότιος Κορέα, η Ινδία και το Ιράν είναι μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα. Ας δούμε που ειδικεύεται η κάθε μία και τις προτιμήσεις του ντόπιου πληθυσμού.

Ινδία: επιμήκυνση των άκρων

Σε μια προσπάθεια βελτίωσης των επαγγελματικών αλλά και τις προσπάθειες για γάμο, οι επώδυνες διαδικασίες επιμήκυνσης άκρων βρίσκονται σε άνοδο στην Ινδία, προσφέροντας ως και 7 επιπλέον πόντους στο ύψος του ενδιαφερόμενου.

Οι αρχές της διαδικασίας έχουν προσαρμοστεί από τεχνικές που πλαστικοί χειρουργοί και ορθοπεδικοί χρησιμοποιούν σε σοβαρούς τραυματισμούς ή σε παιδιά με προβλήματα ανάπτυξης. Χρησιμοποιείται η μέθοδος Λαζάροβ για την υποστήριξη των οστών των ποδιών τα οποία, χονδρικά, «σπάζουν» χειρουργικά και «τραβιούνται» ώστε το κενό που αναπτύσσεται να γεμίσει με νέο οστό. Πέρα από επώδυνη, είναι μια από τις πλέον δύσκολες επεμβάσεις κοσμητικής χειρουργικής και υπάρχουν αρκετές επιφυλάξεις για το ελεγκτικό πλαίσιο που ισχύει στην Ινδία.

Νότια Κορέα: πλαστική χειρουργική προσώπου

Η αισθητική χειρουργική στη Νότια Κορέα ανθεί. Οι επεμβάσεις είναι φθηνές και αποτελεσματικές, ενώ οι ιατρικές εγκαταστάσεις, οι οποίες βρίσκονται συχνά σε παλιά αμερικανικά νοσοκομεία, είναι άριστες. Ο τομέας αυτός αποδίδει σημαντικά συναλλαγματικά οφέλη στην οικονομία της χώρας, χάρη στον ιατρικό τουρισμό από όλο τον κόσμο.

Ο τοπικός πληθυσμός προτιμάει συνολικές επεμβάσεις προσώπου που στοχεύουν στην επίτευξη μιας πιο «δυτικής» εμφάνισης. Οι πλαστικές επεμβάσεις χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία σχήματος V στο πηγούνι, μικρότερη μύτη και αλλαγή στο σχήμα των ματιών.

Βραζιλία: γλουτοί, κοιλιά και στήθος

Η πλειοψηφία των χειρουργικών επεμβάσεων στη χώρα αφορά βελτιώσεις στις προβληματικές γυναικείες περιοχές – το στήθος, την κοιλιά και τους γλουτούς. Οι βραζιλιάνοι πλαστικοί χειρουργοί δημιούργησαν πραγματικά τάσεις στην εξέλιξη των αισθητικών επεμβάσεων, από τα νέα είδη εμφυτευμάτων στήθους ως την κοιλιοπλαστική και την «βραζιλιάνικη» ανόρθωση γλουτών. Παράλληλα, οι Βραζιλιάνοι ανέπτυξαν ειδικές ασκήσεις για τους μυς των γλουτών αλλά και ειδικά εμφυτεύματα, για μια πιο… βραζιλιάνικη εμφάνιση.

Ιράν: ρινοπλαστική

Η αισθητική χειρουργική βρίσκεται σε τέτοια άνοδο στο Ιράν, που η χώρα κατατάσσεται ανάμεσα στις κορυφαίες για τέτοιου είδους επεμβάσεις. Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις βρίσκονται η λιποαναρρόφηση η ρινοπλαστική: από τις 40.000 αισθητικές επεμβάσεις που γίνονται κάθε χρόνο στο Ιράν, περισσότερο από το 60% αφορά κάποιου είδους διόρθωση στη μύτη.

Ίσως ακούγεται περίεργο για μια συντηρητική χώρα, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι: οι Ιρανές, ντύνονται απαραιτήτως σεμνά και φορούν μαντήλα, οπότε ένα όμορφο πρόσωπο είναι ουσιώδες για την εμφάνισή τους. Οι επίδεσμοι στη μύτη μετά από χειρουργική επέμβαση, είναι ένα όλο και πιο συνηθισμένο θέαμα στην Τεχεράνη – μάλιστα έχουν αποκτήσει το όνομα «επίδεσμοι της τιμής».

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/