Ο γυναικείος νυχτερινός οργασμός (και πώς να τον επιτύχετε)

images_562017_2_How-To-Please-A-Woman.jpg

Όσοι νομίζουν ότι μόνο οι άνδρες έχουν «υγρά» όνειρα, πλανώνται πλάνην οικτρά. Οι οργασμούς που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου δεν είναι στην πραγματικότητα μόνο προνόμιο των ανδρών, καθώς σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτο Kinsey το 37% των γυναικών έχουν την εμπειρία τουλάχιστον μιας ονείρωξης έως ηλικία των 45.

Η μελέτη σημειώνει ότι οι γυναίκες έχουν συστηματικά οργασμούς κατά τη διάρκεια του ύπνου τους από την εφηβεία ως τα 50 τους, ασχέτως αν είναι ελεύθερες ή παντρεμένες.

Η μελέτη, η οποία συνέλεξε δεδομένα πραγματοποιώντας συνεντεύξεις με περισσότερους από 11.000 άνδρες και γυναίκες σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή για μια περίοδο 25 ετών, διαπίστωσε ότι το 70% των γυναικών έβλεπαν τακτικά σεξουαλικά όνειρα, ενώ 5% είχαν τον πρώτο τους οργασμό κατά τη διάρκεια του ύπνου τους. Συγκριτικά, όλοι οι άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν σεξουαλικά όνειρα, εκ των οποίων το 83% είχε φτάσει σε οργασμό κατά τη διάρκειά τους και το 13% είχε την πρώτη του εκσπερμάτιση κατά τη διάρκεια του ύπνου τους.

Αν σε κάποιες από εσάς δεν έχει συμβεί ακόμη, δεν σημαίνει ότι δεν θα συμβεί ποτέ. Οι πιθανότητες να έχει μια γυναίκα οργασμό στον ύπνο της αυξάνονται καθώς φτάνουν στη μέση ηλικία, με τα περισσότερα περιστατικά ονειρώξεων να εμφανίζονται μεταξύ των 40 και 50 της χρόνων. Οι άνδρες, από την άλλη πλευρά, με τον χρόνο χάνουν τις… χαρές του ύπνου: τα «υγρά» όνειρα, που κυριαρχούν στην εφηβεία τους, φαίνεται να μειώνονται δραματικά μετά τα 30 τους.

«Ο οργασμός γίνεται γενικά πιο εύκολος όσο αυξάνει η ηλικία και η εμπειρία και όταν οι γυναίκες κάνουν σεξ με τακτικούς συντρόφους για τους οποίους αισθάνονται ενδιαφέρον» σημείωσε ο Δρ Debby Herbenick, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, και ερευνητής του Ινστιτούτου Kinsey. «Έτσι βλέπουμε υψηλότερα ποσοστά οργασμού  στις γυναίκες που βρίσκονται στα 30 και στα 40 τους».

Τι εμποδίζει όμως τις γυναίκες να έχουν οργασμό νωρίτερα; Ο Δρ Herbenick παραθέτει μια σειρά από παράγοντες: «Μπορεί να μην έχουν αρκετές γνώσεις για το πώς να έχουν οργασμό, μπορεί να φταίει ένας σύντροφος που αδιαφορεί ή που δεν δίνει προτεραιότητα στον σύντροφό του, το άγχος για το πώς φαίνεται το σώμα τους και άλλοι παράγοντες».

Ευτυχώς όμως για τις κυρίες, οι όποιες δυσκολίες στην επίτευξη οργασμού ενώ είναι ξυπνητές, δεν επηρεάζουν την επίτευξή του κατά τη διάρκεια του ύπνου. Και αυτό, γιατί ο νυχτερινός οργασμός δεν είναι βασικά το αποτέλεσμα της διέγερσης των γεννητικών οργάνων, αλλά προκαλείται κατά κύριο λόγο από τον εγκέφαλο.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι αν θέλετε, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας για έναν πιο… διασκεδαστικό ύπνο. Κατ ‘αρχάς, προσπαθήστε να κοιμηθείτε μπρούμυτα: Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Shue Yan του Χονγκ Κονγκ, είναι πιο πιθανό να έχετε ονείρωξη όταν κοιμάστε σε αυτή τη στάση.

Ένας άλλος παράγοντας που φαίνεται ότι βοηθά στο να έχετε ερωτικά όνειρα, είναι το να πέφτετε για ύπνο εξαιρετικά κουρασμένες. Τέλος, οι σεξουαλικές σκέψεις λίγο προτού σας πάρει ο ύπνος θα σας βάλει στο κατάλληλο mood για να ονειρευτείτε αναλόγως.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/