Μωσαϊκό με τσουρέκι

images_162017_2_mosaiko-me-tsoureki-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Βούτυρο 250 γρ    
    Άχνη ζάχαρη 150 γρ    
    Κακάο 70 γρ    
    Αυγά 2    
    Τσουρέκι 400-500 γρ κομμένο σε κυβάκια    

Εκτέλεση

Κόβουμε το τσουρέκι σε κυβάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το κακάο και αποσύρουμε από την φωτιά.Τα ανακατεύουμε να λιώσουν καλά και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια. Αδειάζουμε το σοκολατένιο μείγμα στο μπολ με το τσουρέκι κι ανακατεύουμε απαλά. Σε μια φόρμα  για κέικ ή σε ένα  μπολ βάζουμε διάφανη μεμβράνη και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.Πιέζουμε με ένα κουτάλι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Αναποδογυρίζουμε το μπολ για να βγει το μωσαϊκό , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/