Μπουρεκάκια με πράσο και ανθότυρο

images_172017_2_Μπουρεκάκια-με-πράσο-και-ανθότυρο.jpg

Υλικά

    Φύλλο κρούστας 300 γρ    
    Ελαιόλαδο 4 κουταλιές της σούπας    
    Πράσο 1 μεγάλο ψιλοκομμένο    
    Ανθότυρο 3 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Μέλι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Βούτυρο 1 κουταλιά της σούπας    
    Μαύρο σουσάμι 2 κουταλιές της σούπας    
    Αλάτι
    Λευκό κρασί γλυκό 1 κουταλιά της σούπας    

Εκτέλεση

Ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις αρχίζει να ζεσταίνει προσθέτουμε τα πράσα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το μέλι και το κρασί. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 3-4 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει προσθέτουμε το αλάτι και το ανθότυρο. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση ώστε να έχουμε δυο μακριές λωρίδες. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μια κουταλιά ελαιόλαδο με το λιωμένο βούτυρο. Αλείφουμε το φύλλο και βάζουμε ένα κουταλάκι της γέμισης στη μια άκρη. Διπλώνουμε το φύλλο από πάνω και ρολάρουμε μέχρι να τυλιχτεί. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο, πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι και βάζουμε σε ταψί, που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/