Μοσχάρι λεμονάτο με σκορδάτα ζυμαρικά

images_2262017_2_mosxari-lemonato-me-skordata-zumarika-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μοσχάρι 1200 γρ    
    Ελαιόλαδο 1 κούπα τσαγιού    
    Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο
    Σκόρδο 3 σκελίδες    
    Δάφνη 1 φύλλο    
    Μπαχάρι 4 κόκκους    
    Πάπρικα 1 κουταλάκι του καφέ    
    Αλάτι-πιπέρι μαύρο
    Μουστάρδα 1/2 κουτάλι της σούπας    
    Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Κορν φλαουρ 1 κουτάλι της σούπας κοφτό    
    Λεμόνι 1 τεμ μόνο τον χυμό    
    Μαϊντανός 3 κλωναράκια ψιλοκομμένος    
    Ζυμαρικά 1 πακέτο    
    Τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας    

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας,το πλένουμε και το βάζουμε να στραγγίξει. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει (κρατάμε λίγο στην άκρη για τα ζυμαρικά μας) και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο,την πάπρικα,το μαύρο πιπέρι και σοτάρουμε. Βάζουμε την δάφνη,το μπαχάρι, τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα. Καλύπτουμε με νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι , χαμηλώνουμε την φωτιά κι αφήνουμε να βράσει (αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό). Προς το τέλος βάζουμε αλάτι. Θέλουμε να μείνει με ζουμί για φτιάξουμε την σάλτσα του. Από το ζουμί που έμεινε κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού για τα ζυμαρικά μας.

Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό, προσθέτουμε την μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και ξαναβάζουμε μέσα το κρέας. Κλείνουμε την φωτιά  κι αφήνουμε πάνω στο μάτι να πάρει μια μικρή βράση. Στο διάστημα αυτό βράζουμε τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο που κρατήσαμε στην κατσαρόλα μαζί με τη 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη. Σοτάρουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας ,τα ανακατεύουμε, σβήνουμε με το ζουμί που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με τριμμένο τυρί κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/