Μια εντελώς αηδιαστική ιατρική συμβουλή!

images_1362017_925ac674d92abea8ce557b2b9d3b527c.jpg

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα συμφωνούσαν ότι το να σκαλίζεις τη μύτη σου είναι εντελώς αηδιαστικό και ανθυγιεινό. Όσο για τη… βρώση όσων εξάγονται, ούτε να το σκεφτόμαστε δεν θέλουμε!

Ωστόσο, το σκάλισμα της μύτης δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά – μεγαλώνοντας, είτε μαθαίνουμε καλούς τρόπους και το αποφεύγουμε είτε, όσοι δεν μπορούν να αποφύγουν τις κακές συνήθειες, απλά το κάνουν σε πιο… ιδιωτικές τους στιγμές, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια αναπάντεχη ιατρική άποψη, θα έπρεπε να τρώμε τις μύξες μας και να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να κάνουν το ίδιο!

Ο λόγος είναι ότι το περιεχόμενο της μύτης μας έχει στην πραγματικότητα μια σειρά από οφέλη για την υγεία – και θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ανάπτυξη των παιδιών. Η μελέτη διαπίστωσε ότι η μύξα περιέχει μύκητες του σάλιου που αποτελούν εμπόδιο ενάντια στα βακτήρια που προκαλούν κοιλότητες, «κουφάλες» στα δόντια.

Οι ερευνητές αναζητούν τώρα έναν τρόπο δημιουργίας συνθετικής βλέννας που θα μπορούσε να γίνει τσίκλα ή οδοντόκρεμα, ώστε να προσφέρει τα ίδια οφέλη. Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι μύκητες στη μύξα μπορεί να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας απέναντι στις αναπνευστικές λοιμώξεις, το έλκος στομάχου, ακόμη και τον ιό HIV.

Ο αυστριακός πνευμονολόγος καθηγητής Friedrich Bischinger πιστεύει ότι οι άνθρωποι που σκαλίζουν τις μύτες τους είναι υγιείς, πιο ευτυχισμένοι και ίσως σε μεγαλύτερη αρμονία με το σώμα τους, από τους υπόλοιπους.

«Η βρώση των ξηρών υπολειμμάτων από αυτό που βγάζετε από τη μύτη σας, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος. Ιατρικά έχει μεγάλη λογική και είναι απολύτως φυσικό να το κάνουμε», είπε. «Από την άποψη του ανοσοποιητικού συστήματος, η μύτη είναι ένα φίλτρο στο οποίο συλλέγονται πολλά βακτήρια και όταν φτάσει αυτό το μείγμα στο έντερο, λειτουργεί ακριβώς όπως ένα φάρμακο».

Ο καθηγητής πιστεύει ότι πρέπει να καταργήσουμε το κοινωνικό στίγμα που υπάρχει για το σκάλισμα της μύτης και λέει ότι οι γονείς θα πρέπει πραγματικά να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να το κάνουν. Αυτό συμβαίνει παρά τις προηγούμενες έρευνες και τις συμβουλές από γιατρούς που ισχυρίζονται ότι αυτή η… δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγία και στην πραγματικότητα να ενθαρρύνει τα μικρόβια.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/