Μην λέτε ποτέ στα παιδιά ότι πάχυναν!

images_2462017_2_boy_eating_poptart-resized-600.jpg

Οι γυναίκες που θυμούνται τα σχόλια που έκαναν οι γονείς τους, όταν ήταν παιδιά, σχετικά με το βάρος τους, είναι πιο πιθανό να είναι δυσαρεστημένες με την εμφάνιση και τα κιλά τους ως ενήλικες, σύμφωνα με έρευνα, η οποία διαπίστωσε επίσης ότι είναι πιο επιρρεπείς στα περιττά κιλά και την παχυσαρκία.

«Το να σχολιάζεις το βάρος μιας γυναίκας δεν είναι ποτέ καλή ιδέα, ακόμη και όταν είναι νεαρά κορίτσια», δήλωσε ο Brian Wansink, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Eating and Weight Disorders, εξέτασε 501 γυναίκες ηλικίας 20 έως 35 ετών, από τις οποίες ζητήθηκε να δώσουν απαντήσεις για το πόσο ικανοποιημένες είναι από το σώμα τους, για τις διατροφικές τους συνήθειες και για τον δείκτη μάζας σώματός τους.

Τους ζητήθηκε επίσης να θυμηθούν τα σχόλια που έκαναν οι γονείς τους για το βάρος τους όταν ήταν μικρές ή πόσο έτρωγαν ως παιδιά.

Οι γυναίκες με υγιή δείκτη μάζας σώματος βρέθηκε ότι είχαν 27% λιγότερες πιθανότητες να θυμούνται τους γονείς τους να σχολιάζουν το βάρος τους, σε σχέση με τις γυναίκες των οποίων ο δείκτης μάζας σώματος έδειχνε ότι ήταν υπέρβαρες. Είχαν επίσης 28% λιγότερες πιθανότητες να θυμούνται τους γονείς τους να τους λένε ότι έτρωγαν πάρα πολύ.

Ωστόσο, τόσο οι γυναίκες με υγιή δείκτη μάζας σώματος όσο και οι υπέρβαρες που θυμόταν τους γονείς τους να σχολιάζουν το βάρος τους, ήταν λιγότερο ικανοποιημένες με το μέγεθός τους ως ενήλικες.

Ο Δρ Wansink πρόσθεσε: «Αν ανησυχείτε για το βάρος του παιδιού σας, αποφύγετε την κριτική ή τον περιορισμό του φαγητού τους. Αντί για αυτό, προωθήστε τις υγιείς επιλογές και συμπεριφορές, δίνοντάς τους την ελευθερία να επιλέγουν αυτό που θέλουν και κάνοντας τις υγιεινές επιλογές πιο ελκυστικές, πιο βολικές και πιο εύκολες. Άλλωστε, οι επιλογές που κάνουν τα παιδιά για τον εαυτό τους, θα τα οδηγήσουν σε συνήθειες που θα ακολουθησουν για μια ζωή».

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/