Μαρμελάδα αχλάδι

images_2262017_2_marmelada-axladi-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Αχλάδια 5 μεγάλα    
    Ζάχαρη 3 ποτήρια    
    Νερό 1 ποτήρι    
    Μήλο 1/2 τριμμένο    
    Γαρύφαλλα 4-5 τεμ    
    Λεμόνι 1/2 τεμ μόνο τον χυμό του    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα αχλάδια,τα πολτοποιούμε λίγο με το πιρούνι , καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη μισό μήλο και τα βάζουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα με το νερό να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 5 λεπτά , για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και τα γαρύφαλλα. Βράζουμε την μαρμελάδα μας μέχρι να πήξει, όχι όμως πάρα πολύ γιατί θα αποκτήσει σκούρο χρώμα . Για να δούμε αν είναι έτοιμη η μαρμελάδα μας  βγάζουμε σε ένα πιάτο 1 κουταλιά του γλυκού, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να κρυώσει και με το δάκτυλο μας χαράζουμε μια ευθεία γραμμή. Αν στο κέντρο της γραμμής που χαράξαμε δεν υπάρχει μαρμελάδα κι είναι κενό είναι έτοιμη. Διαφορετικά την αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμη μέχρι να δέσει. Όπως είναι ζεστή την αποθηκεύουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα ενώ την διατηρούμε σε δροσερό μέρος κι είναι έτοιμη για χρήση.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/