Μανιτάρια στα πήλινα

images_172017_2_Μανιτάρια-στα-πήλινα.jpg

Υλικά

    Μανιτάρια 500 γρ    
    Ντομάτες 300 γρ ψιλοκομμένες    
    Πράσινες πιπεριές κέρατο 200 γρ ψιλοκομμένες σε ροδέλες    
    Βούτυρο 100 γρ    
    Κασσέρι 100 γρ τριμμένο    
    Τυρί Τοστ 100 γρ    
    Γάλα 1 φλυτζάνι του καφέ    
    Κρεμμύδι 1 μεγάλο    
    Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μανιτάρια περίπου σε μέγεθος καρυδιού.Έχουμε ψιλοκομμένες τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο. Βάζουμε το κρεμμύδι και  το μαραίνουμε , προσθέτουμε και τις πιπεριές  να μαραθούν και αυτές. Βάζουμε και τα μανιτάρια, τα μαραίνουμε και αυτά για 5 λεπτά και ρίχνουμε τις ντομάτες ,το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε όλα μαζί να πάρουν μια βράση για 5 λεπτά. Αδειάζουμε το υλικό σε πήλινα μικρά μπολ ή αν θέλουμε σε ένα μεγάλο. (Ατομικά είναι πιο ωραία) Μόλις τα μοιράσουμε στα πήλινα βάζουμε το κασέρι τριμμένο και από πάνω το τυρί του τοστ. Τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν από πάνω.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/