Μαθαίνουμε να ακούμε το σώμα μας!

images_2162017_2_Metformin-and-exercise-can-lower-gestational-diabetes-risk-600x400.jpg

Πολλές φορές θέλοντας να φτάσουμε τα επιθυμητά μας αποτέλεσμα σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα, πιέζουμε τον εαυτό μας περισσότερο απ’ όσο πραγματικά αντέχει. Πώς θα το καταλάβουμε όμως; Ποιά είναι τα σημάδια;

Έχετε ακούσει ποτέ τη φράση: «Όταν εγκαταλείπει το σώμα φαίνεται η ψυχή;;» αν ναι τότε καιρός είναι να μάθουμε πως δε πρέπει να ισχύει πάντα αυτό το ΜΟΤΟ!

Υπάρχουν 3 κατηγορίες αθλούμενων ανθρώπων και αυτές είναι: 1) Αρχάριοι 2)Γυμνασμένοι 3)Πολύ Προπονημένοι.

Αν ίσχυε το παραπάνω ΜΟΤΟ και για τις 3 κατηγορίες ανθρώπων τότε οι αρχάριοι δε θα έπρεπε να ξεκινήσουν να γυμνάζονται ποτέ (!) και σε μερικές περιπτώσεις ούτε και οι απλά γυμνασμένοι άνθρωποι!

Αρχικός μας στόχος είναι η γυμναστική να μη γίνει μια καθημερινή βαρετή ρουτίνα αλλά να βρούμε τη γυμναστική που μας ταιριάζει και μας εμπνέει. Μπορεί να είναι ένα άθλημα, μπορεί να είναι όμως και μια απλή γυμναστική με σχοινάκι. Η γυμναστική πρέπει να είναι διασκέδαση και πολλές φορές σε αυτό βοηθάει και ένας Personal Trainer με τη ποικιλία των γνώσεών του όπου και θα μπορέσει να σας γυμνάζει κάθε φορά και με κάτι καινούργιο, διαφορετικό, πρωτοπόρο.

Βρήκατε τι σας ελκύει σαν γυμναστική για να σας ανεβάζει τη διάθεση, βρήκατε και το κατάλληλο άνθρωπο γι’ αυτό και μένει να μάθουμε πώς θα ξεχωρίσουμε πότε το σώμα μας, μας λέει «όχι άλλο» !!

Όταν λοιπόν γυμνάζεστε για τη διασκέδασή σας δε θα πρέπει τίποτα να γίνεται με το ζόρι, ειδικά όταν το σώμα σας, σας δείχνει με κάθε τρόπο ότι δε μπορεί άλλη πίεση.

Όταν νιώσετε ατονία καθίστε σε μια σκιά να ξεκουραστείτε, μη ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό (ή ηλεκτρολύτες αν η προπόνησή σας είναι εξαιρετικά έντονη). Όταν νιώσετε τα πόδια σας βαριά σα να σας τραβάνε σε διάφορα σημεία όπως πχ. μηρό, ξεκουραστείτε μη πάτε και μια μέρα για γυμναστική!

Είναι σημαντικό να τρώμε σωστά με πολλά γεύματα τη μέρα, να ενυδατώνεστε με νερό μέσα στη μέρα αλλά και κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας και να κάνετε και μια σωστή αποκατάσταση μετά από κάθε προπόνηση. Να είστε σίγουρη ότι χωρίς την υπερβολική πίεση θα έρθουν τα αποτελέσματα αργά ή γρήγορα και σίγουρα θα είστε και υγιείς, σε αντίθεση με την υπερβολική πίεση που μπορεί να προκαλέσουμε και μικροτραυματισμούς καθώς και υπερκόπωση σε κάποιες περιπτώσεις. Το σημαντικό είναι να μάθουμε να ακούμε το σώμα μας και να συζητάμε φυσικά οτιδήποτε μας απασχολεί με τον Personal Trainer μας.

Πηγή : https://www.fitstudio.gr/