Μέση ηλικία; Ώρα για σεξ – για τις γυναίκες

images_362017_54f6264e45dcd_-_wdy-sex-de.jpg

Οι γυναίκες που βρίσκονται στη μέση ηλικία μπορούν να απολαύσουν το σεξ περισσότερο καθώς μεγαλώνουν, παρά την ύπαρξη μιας σειράς σωματικών αλλαγών που οδηγούν σε μείωση της «σεξουαλικής λειτουργίας», σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Οι ερευνητές υποστήριξαν ότι μερικές γυναίκες είχαν προσαρμοστεί στις αλλαγές που προκαλούνται με την πορεία του χρόνου. Ακόμα και αν είχαν την τάση να κάνουν σεξ λιγότερο συχνά, αυτές οι γυναίκες ανακάλυψαν ότι η ικανοποίησή τους στην πραγματικότητα αυξάνεται με την ηλικία.

Οι γυναίκες αποδίδουν το γεγονός σε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, καλύτερες δεξιότητες επικοινωνίας – στις οποίες περιλαμβάνεται η ικανότητα να πείσουν τον σύντροφό τους να πάρει φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία – και μεγαλύτερη αυτογνωσία.

Τα ευρήματα της μελέτης μπορεί να είναι πιο σημαντικά από ό, τι φαίνονται εξαρχής, σε συνδυασμό με την άποψη ότι το τακτικό σεξ θα μπορούσε να είναι ένα από τα μυστικά για τη μακροζωία.

Υγεία το τακτικό σεξ στη μέση ηλικία

Ο καθηγητής Holly Thomas, από το πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, δήλωσε: «Ένα από τα πιο διαφωτιστικά ευρήματα της παρούσας μελέτης ήταν ο μεγάλος αριθμός των γυναικών που είχαν προσαρμοστεί με επιτυχία σε οποιεσδήποτε αρνητικές σωματικές αλλαγές, τροποποιώντας τις προσδοκίες τους σχετικά με τη σεξουαλική δραστηριότητα, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις συναισθηματική πλευρά του σεξ και την οικειότητα ή αλλάζοντας τον τρόπο που κάνουν σεξ».

Η μελέτη, τα συμπεράσματα της οποίας θα παρουσιαστούν στο ετήσιο συνέδριο της Βορειοαμερικανικής Ένωσης για την Εμμηνόπαυση στο Ορλάντο τον επόμενο μήνα, αναφέρει ότι υπήρξαν έως τώρα πολλές ποσοτικές μελέτες για τη μείωση της σεξουαλικής λειτουργίας στις μεσήλικες γυναίκες. Για το λόγο αυτό, οι ερευνητές αποφάσισαν να διεξάγουν μια «ποιοτική» μελέτη, η οποία περιελάμβανε συνεντεύξεις από τρεις διαφορετικές ομάδες γυναικών στη μέση ηλικία.

Οι γυναίκες είχαν την τάση να αναφέρουν προβλήματα στη σχέση τους, σεξουαλική δυσλειτουργία ή προβλήματα υγείας των συντρόφων τους ως λόγους για τους οποίους έκαναν λιγότερο σεξ ή είχαν χαμηλότερη λίμπιντο. Μερικές γυναίκες όμως ανέφεραν ότι η σεξουαλική τους επιθυμία ήταν πολύ μεγαλύτερη από ότι των συντρόφων τους.

Οι γυναίκες που ανέφεραν ότι απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο, δήλωσαν ότι χρησιμοποιούσαν μια σειρά από διαφορετικές τεχνικές, όπως κολπικά λιπαντικά, μεγαλύτερη διάρκεια στα προκαταρκτικά και διαφορετικά είδη σεξουαλικής επαφής, πέραν της κολπικής διείσδυσης. Είχαν επίσης την τάση να δοκιμάζουν διαφορετικές στάσεις στο σεξ, αυνανίζονταν περισσότερο και ενθάρρυναν τους εταίρους τους να ακολουθήσουν θεραπείες για τη στυτική δυσλειτουργίας.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/