Καφές για να είσαι… fit!

images_2862017_2_kaffee-trinken-fruchtbarkeit.jpg

Νομίζω ότι είναι η κατάλληλη εποχή του χρόνου για να συζητήσουμε για μυστικά ευεξίας, καλλίγραμμου σώματος και ισορροπημένου τρόπου ζωής.

Κάπου εκεί στις αρχές του καλοκαιριού είναι που όλοι αποφασίζουμε να προσέξουμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας. Βλέπετε το κίνητρο της παραλίας είναι μεγάλο και είναι όλο και πιο κοντά. Τι καλύτερο λοιπόν από το να έχουμε σύμμαχό μας σε αυτό μια μεγάλη καθημερινή αγάπη, τον καφέ μας!
Διαβάστε προσεκτικά τους λόγους…

#1. Δεν περιέχει θερμίδες!
Ο σκέτος καφές, όπως για παράδειγμα ο σκέτος ελληνικός ή/και φραπέ, από τη φύση του περιέχει σχεδόν μηδενικές θερμίδες και η κατανάλωσή του, λοιπόν, δεν επηρεάζει το σωματικό μας βάρος! Μην ξεχνάτε, όμως, ότι ο καφές αποκτάει θερμίδες όταν περιέχει ζάχαρη ή/ και γάλα, καθώς και από άλλα υλικά που μπορεί να του προσθέτουμε (π.χ. σιρόπι ή σαντιγί)! Επομένως, είναι χρήσιμο να υπολογίζετε τις θερμίδες αυτές στο σύνολο της ημέρας σας, καθώς υγρές μεν, αλλά θερμίδες δε!

#2. Μειώνει την όρεξη!
Σύμφωνα με αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών, ο καφές μπορεί να συμβάλει στη μείωση του αισθήματος της πείνας βραχυπρόθεσμα, επιδρώντας σε επίπεδα ορισμένων ορμονών της όρεξης! Αυτό οδηγεί στην πρόσληψη λιγότερων θερμίδων μέσα στην ημέρα κάτι που επιβεβαιώθηκε και σε μελέτη που έγινε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, η οποία έδειξε ότι τα υπέρβαρα/παχύσαρκα άτομα που κατανάλωναν με το πρωινό τους στιγμιαίο καφέ κατέληγαν να τρώνε μέσα στην ημέρα 550 θερμίδες λιγότερες σε σχέση με τα άτομα που έπιναν στο πρωινό τους σκέτο νερό.

#3. «Καύση» του λίπους
Διάφορες μελέτες και μετα-αναλύσεις έχουν δείξει ότι ο καφές μπορεί να αυξήσει την οξείδωση ή αλλιώς «καύση» του λίπους κατά τη διάρκεια της άσκησης, σε προπονημένα άτομα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παρατείνει χρονικά την εμφάνιση κόπωσης βοηθώντας σας να γυμναστείτε πιο έντονα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα οφέλη της καφεΐνης στην αθλητική απόδοση φαίνεται ότι ισχύουν τόσο για τα αερόβια όσο και για τα δυναμικά αθλήματα και παρατηρούνται ακόμα και σε χαμηλότερες του μετρίου δόσεις καφεΐνης της τάξης των 2-3 mg/kg (δηλαδή περίπου 3-4 φλιτζανάκια ελληνικού καφέ ή 1-2 ποτήρια/κούπες στιγμιαίου καφέ για ένα άτομο 70kg), ενώ η αύξηση της πρόσληψης πάνω από αυτά τα όρια δεν φαίνεται να εμφανίζει περαιτέρω αύξηση της δράσης της καφεΐνης. Συνεπώς, ένας διπλός ελληνικός καφές ή 1 ποτήρι κρύου φραπέ λίγες ώρες πριν την άσκηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο αποτελεσματική προπόνηση και κατά συνέπεια στην καύση περισσότερων θερμίδων και στην γρηγορότερη απώλεια βάρους.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr