Και οι παντρεμένες έχουν ψυχή

images_562017_2_watching-porn-together.jpg

Οι γυναίκες παρακολουθούν περισσότερο πορνογραφικό υλικό μετά το γάμο, ενώ οι άνδρες βλέπουν λιγότερο αφού παντρευτούν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας.

Ερευνητές πήραν συνεντεύξεις από παντρεμένους άνδρες και γυναίκες για να διαπιστωθεί αν και πώς η συμπεριφορά και η στάση τους απέναντι στην σεξουαλικότητα επηρεάστηκε μετά το γάμο. Από τις γυναίκες που συμμετείχαν, το 9% ανέφεραν ότι παρακολουθούσαν πορνογραφικό υλικό πριν από τον γάμο, ποσοστό που αυξήθηκε στο 28% μετά το γάμο. Η αντίστροφη τάση παρατηρήθηκε στους παντρεμένους άνδρες, με το 23% να δηλώνουν ότι έβλεπαν πορνό πριν από το γάμο, ποσοστό που έπεφτε στο 14% μετά τον γάμο.

Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Sexologies Journal, οι ερευνητές καταλήγουν κατηγορηματικά στο συμπέρασμα: «Τα ευρήματα αποκαλύπτουν ότι η παρακολούθηση πορνογραφίας αυξάνεται μετά τον γάμο στις γυναίκες και μειώνεται στους άνδρες, με πολύ σημαντική διαφορά».

«Το υψηλότερο επίπεδο της σεξουαλικής επιθυμίας έχει ήδη συσχετιστεί με μεγαλύτερη παρακολούθηση πορνογραφίας. Οι άνδρες μετά το γάμο είναι απασχολημένοι περισσότερο με το να εδραιώσουν την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση στην κοινωνία. Ως εκ τούτου, οι προτεραιότητές τους μπορεί να αλλάξουν από τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις στις πραγματικές σεξουαλικές πρακτικές με τις συντρόφους τους».

Μια άλλη πιθανή ερμηνεία είναι ότι ο γάμος δεν ήταν ένας αποφασιστικός παράγοντας από μόνος του για τα αποτελέσματα, αλλά ένα ανακλαστικό της ηλικίας. Δηλαδή, ότι οι γυναίκες σήμερα είναι πιο πιθανό να αισθάνονται λιγότερες «τύψεις» από την παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και ως εκ τούτου η «πριν από το γάμο / μετά το γάμο» μελέτη, ίσως στην πραγματικότητα αντικατοπτρίζει την ηλικία, με τις γυναίκες να αισθάνονται περισσότερο απελευθερωμένες σεξουαλικά τώρα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, ειδικά στην παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού.

Η μελέτη κατέγραψε επίσης τις προτιμήσεις των παντρεμένων ζευγαριών στις σεξουαλικές πρακτικές, ανά φύλο. Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι το 13% των ανδρών και το 12% των γυναικών δήλωσαν πως προτιμούν το κολπικό σεξ. Το 2% των παντρεμένων ανδρών προτιμούσαν το πρωκτικό σεξ – το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες έφτασε μόλις το 0,4% – και το 5,9% των ανδρών δήλωσαν ως αγαπημένη σεξουαλική πράξη οποιαδήποτε περιλαμβάνει σεξουαλικές φαντασιώσεις, με το ποσοστό να φτάνει στο 6,9% στις γυναίκες.

Πηγή :  http://www.iatrikanews.gr/