images_1462017_2_avgofetes-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε φέτες    
    Αυγά 2 τεμ    
    Γάλα 200 ml    
    Κανέλα – ζάχαρη
    Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα  

 

Εκτέλεση

Κόβουμε σε φέτες το μπαγιάτικο ψωμί ανάλογα με πόσες αυγόφετες θέλουμε να φτιάξουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα καλά, προσθέτουμε το γάλα κι ανακατεύουμε. Βουτάμε τις φέτες ψωμιού  μέσα στο μείγμα μας ενώ παράλληλα έχουμε βάλει το καλαμποκέλαιο σε τηγάνι να ζεσταθεί. Τηγανίζουμε τις αυγόφετες μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να αποβάλλουν το περιττό λάδι. Αναμειγνύουμε την κανέλα με την ζάχαρη και πασπαλίζουμε τις αυγόφετες. Είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.

* Ανάλογα με την ποσότητα του ψωμιού αυξάνουμε το γάλα και τα αυγά.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/