Αγαπημένη συνταγή για ελιοψωμάκια

images_2162017_2_recipe_main_IMG_3014.jpg

Υλικά

Ζυμη= 200γρ ελαιολαδο

200γρ χυμο πορτοκαλι

1/2 κιλο αλευρι ολικης

Γεμιση= 200γρ ελιες χωρις κουκουτσια

200γρ κρεμμυδι

15γρ δυοσμο ξερο

Εκτέλεση

    Ανακατευουμε τα υλικα της ζυμης και την αφηνουμε να ξεκουραστει οσο φτιαχνουμε τη γεμιση.
    Ψιλοκοβουμε τις ελιες και το κρεμμυδι (η τα βαζουμε στο μπλεντερ) και προσθετουμε το δυοσμο.
    Χωριζουμε τη ζυμη σε 3 κομματια και την ανοιγουμε με χοντρο πλαστη σε 3 φυλλα χοντρουλα, σαν ταρτας. Απλωνουμε το 1/3 της γεμισης σε καθε φυλλο και τα τυλιγουμε οπως τον κορμο. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για περιπου 1 ωρα μεχρι να ροδισουν.

Πηγή : http://www.nutrinews.gr/