Cheesecake αλμυρό

images_1952017_2_cheesecake-almuro-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την βάση

    Τρίμματα ψωμιού 200 γρ    
    Παρμεζάνα τριμμένη 6 κουταλιές της σούπας    
    Βούτυρο 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο    
    Αλάτι 1 πρέζα    
    Πιπέρι μαύρο 1 πρέζα    

Για τη γέμιση

    Τυρί κρέμα 200 γρ    
    Κεφαλογραβιέρα 150 γρ    
    Blue cheese 100 γρ    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο    
    Αυγά 3 τεμ    
    Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Δυόσμος 1 /2 κουτάλι της σούπας τριμμένος φρέσκος ή ξερός    

Για την μπεσαμέλ

    Βούτυρο 2 1/2 κουταλιές της σούπας    
    Γάλα 1 1/2 κούπα τσαγιού
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές σούπας γεμάτες    
    Αλάτι 1 πρέζα    

Εκτέλεση

Για την βάση : Σε μπολ ανακατεύουμε  τα τρίμματα ψωμιού, την παρμεζάνα, το βούτυρο λιωμένο,αλάτι -πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί καλύπτοντας καλά όλη την επιφάνεια του ταψιού. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) περίπου για 15 λεπτά μέχρι να χρυσίσει το ψωμί. Το βγάζουμε από τον φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει.

Για την μπεσαμέλ : Βάζουμε σε μέτρια φωτιά σε κατσαρολάκι το βούτυρο να κάψει, προσθέτουμε το αλεύρι ,μια πρέζα αλάτι και με το σύρμα ανακατεύουμε ,προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα με γρήγορες κινήσεις να μη μας σβολιάσει  το αλεύρι , μέχρι να πήξει η κρέμα μας.

Για την γέμιση : Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια σε δύο μπολ. Στο μπολ  με τους κρόκους προσθέτουμε το τυρί κρέμα, όλα τα υπόλοιπα τυριά, την μπεσαμέλ, το κρεμμύδι, τον δυόσμο ,την πάπρικα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Στο άλλο μπολ χτυπάμε  σε μαρέγκα τα ασπράδια και τα προσθέτουμε στο μπολ με τους κρόκους , ανακατεύουμε ελαφρώς κι αδειάζουμε το μείγμα στη βάση που ψήσαμε κι απλώνουμε με μια σπάτουλα να καλύψει όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) για περίπου 50-55 λεπτά μέχρι να σφίξει. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο το κόβουμε σε τρίγωνα ή τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/