10 tips για αποτελεσματική δίαιτα

images_252017_2_orthorexia3.jpg

Η απώλεια βάρους είναι ένας στόχος που όλοι προσπαθήσαμε να πετύχουμε κάποια στιγμή – ή ακόμη αγωνιζόμαστε για να τον πετύχουμε!

Όμως η αλήθεια είναι ότι η καλύτερη τακτική ενάντια στα περιττά κιλά δεν είναι οι δίαιτες-αστραπή αλλά μια ισορροπημένη διατροφή που προσφέρει αποτελέσματα που διαρκούν, θετικά όχι μόνο για την εμφάνιση αλλά και για την υγεία μας. Ιδού οι συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να την ακολουθήσετε.

    «Κλέψτε» έξυπνα
    Κανένας δεν μπορεί να μείνει 100% πιστός στην υγιεινή διατροφή. Αν πρόκειται να κάνετε μια παρασπονδία στη διατροφή σας, βεβαιωθείτε ότι και πάλι θα πάρετε κάποια θετικά διατροφικά συστατικά. Εάν λαχταράτε παγωτό, για παράδειγμα, γαρνίρετέ το με ξηρούς καρπούς και κομμάτια φρέσκων φρούτων.

    Ξεκινήστε τη μέρα σας σωστά
    Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και ένα υγιεινό πρωινό που σας αρέσει θα σας γεμίσει ενέργεια αλλά θα σας βάλει και σε σωστή μενταλιτέ για σωστές διατροφικές επιλογές για το υπόλοιπο της ημέρας. Βρείτε αυτό που λειτουργεί για εσάς –αν ξυπνάτε τελευταία στιγμή πάντα, μην φαντάζεστε ότι αύριο θα φάτε ένα πρωινό υπερπαραγωγή.

    Τρώτε με το μυαλό στην υγεία σας, όχι στην απώλεια βάρους
    Για να δούμε πραγματικά αποτελέσματα, θα πρέπει να τρώμε αληθινό φαγητό. Όταν τρώμε ποικιλία τροφίμων που παρέχουν στο σώμα θρεπτικά συστατικά, έχουμε ένα υγιέστερο σώμα, το οποίο λειτουργεί καλύτερα και καίει περισσότερες θερμίδες, ειδικά αν γυμνάζεται.

    Δοκιμάστε νέες γεύσεις
    Βαρεθήκατε τα μήλα και τις μπανάνες; Κάντε την κατανάλωση λαχανικών και φρούτων πιο συναρπαστική, κάνοντας πιο εξωτικές επιλογές. Έχετε πάντα απόθεμα υγιεινών σνακ στο σπίτι σας, ώστε η πείνα σας να μην σας πετύχει μόνο με σοκολάτες στο ψυγείο.

    Πιείτε τον καφέ σας σκέτο
    Ναι, φαίνεται αδύνατο αν έχετε συνηθίσει να βάζετε γάλα και ζάχαρη, όμως δεν είναι: μετά από μερικές ημέρες… πίκρας, θα δείτε ότι θα σας αρέσει – για την ακρίβεια, θα αναρωτιέστε πως τον πίνατε τόσο καιρό με γάλα και ζάχαρη! Η απλή αυτή αλλαγή θα σας απαλλάξει από χιλιάδες θερμίδες κάθε μήνα.

    Να έχετε εύκολες επιλογές
    Το μαγείρεμα υγιεινού γεύματος κάθε μέρα μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση. Έχετε δύο ή τρεις πολύ απλές συνταγές έτοιμες, με υλικά που πάντα υπάρχουν στο σπίτι, γίνονται γρήγορα και φυσικά σας αρέσουν και είναι θρεπτικές, για τις ημέρες που βαριέστε ή δεν έχετε χρόνο.

    Μην τρώτε γλυκό πρωινό
    Μην ξεκινήσετε τη μέρα σας με επεξεργασμένη ζάχαρη, καθώς είναι πιθανό να έχετε λιγούρα για περισσότερη για όλο το υπόλοιπο της ημέρας. Προσοχή γιατί η ζάχαρη παραμονεύει σε δημοφιλή τρόφιμα για πρωινό, όπως το γιαούρτι και τα δημητριακά.

    Βάλτε κρυφά άσκηση στη ζωή σας
    Η άσκηση δεν θα πρέπει μόνο να γίνεται στο γυμναστήριο, αλλά θα πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής ρουτίνας σας. Περπατήστε αντί να οδηγήσετε, χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, πλύνετε τα πιάτα στο χέρι και όχι στο πλυντήριο πιάτων.

    Επιλέξτε ασκήσεις για όλο το σώμα
    Οι ασκήσεις που καίνε τις περισσότερες θερμίδες και λίπος είναι αυτές που βάζουν σε δοκιμασία όλο το σώμα και απαιτούν από τα μέρη του να εργαστούν από κοινού. Κάμψεις, σκουώτ και προβολές ποδιών, είναι οι πιο χαρακτηριστικές.

    Απολαύστε το!
    Η ευχαρίστηση είναι βασικός παράγοντας για να πετύχετε οποιονδήποτε στόχο και η απώλεια βάρους δεν αποτελεί εξαίρεση. Αν θέλετε οπωσδήποτε να πιείτε μια μπίρα ή να φάτε ένα γλυκό κάποια στιγμή, κάντε το – δεν είστε ασκητές! Απλώς μην το κάνετε συνέχεια.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/