Ώρα για επίπεδη κοιλιά!

images_252017_2_86518380.jpg

Η πρώτη εμφάνιση στην παραλία, απασχολεί λίγο-πολύ όλους μας.

Οι διατροφικές υπερβολές και η έλλειψη γυμναστικής συσσωρεύονται συνήθως… γύρω από τη μέση μας και η στιγμή που θα αποκαλυφθούν έχει σχεδόν φτάσει. Όμως, δεν είναι αργά: υπάρχει ακόμη χρόνος για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά, αν είστε διατεθειμένοι να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές και να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές.

– Αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες: αντί για μεγάλα γεύματα τρεις φορές την ημέρα, «σπάστε» το φαγητό σας σε 5 με 6 μικρότερες ποσότητες. Οι θερμίδες θα κατανέμονται καλύτερα, θα μειωθεί το βάρος σας και το στομάχι σας δεν θα είναι ποτέ φουσκωμένο.

– Πιείτε πράσινο τσάι: είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, επιταχύνει τον μεταβολισμό και καίει το λίπος, χάρη στην πολυφαινόλη που διαθέτει. Αν πίνετε αναψυκτικά με ζάχαρη, αντικαταστήστε τα με πράσινο τσάι για διπλό όφελος.

– Κινηθείτε: οποιαδήποτε δραστηριότητα κάνει την καρδιά σας να χτυπάει γρηγορότερα, εξαφανίζει και τις θερμίδες – περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμπι. Μην χάνετε καμία ευκαιρία για περπάτημα μέσα στη μέρα: παρκάρετε πιο μακριά από τον προορισμό σας ή κατεβείτε μια στάση νωρίτερα αν χρησιμοποιείτε μέσα μαζικής μεταφοράς.

– Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά: οι υγιεινές τροφές θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε και να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά – ειδικά το μπρόκολο. Κόψτε τα γεμάτα θερμίδες σνακ και προτιμήστε ένα φρούτο.

– Μειώστε τη ζάχαρη: όχι μόνο στο καφέ και στα γλυκά, η ζάχαρη κρύβεται σε πάρα πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, διαβάστε με προσοχή τα συστατικά τους.

– Αποφύγετε τα τηγανιτά: το λίπος στα φαγητά που έχουν τηγανιστεί χωνεύεται πιο δύσκολα, με αποτέλεσμα να νιώθετε (και να είστε) φουσκωμένοι.

– Μην παραλείπετε το πρωινό: τρώγοντας ένα χορταστικό, υγιεινό πρώτο γεύμα, δίνετε το σήμα στον μεταβολισμό σας να πάρει μπροστά.

– Προσοχή στην ποσότητα: το μέγεθος μετράει – όσο υγιεινό και να είναι το φαγητό σας, αν τρώτε τη διπλάσια ποσότητα θα παχύνετε.

– Κοιμηθείτε: η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης γκρελίνης, της λεγόμενης και ορμόνης της πείνας. Επίσης, όταν κοιμάστε καίτε θερμίδες – και σίγουρα δεν προσλαμβάνετε άλλες!

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/