Φρόντισε το σώμα σου μετά τη γυμναστική

images_352017_yi6gt2ay2dmd4fq8phuikrkdmfzulb1zmb0zngbxg4rczqrvqaocq6iijxah4yfi-.jpg

Ξεβάψου πριν γυμναστείς
Ως γυναίκα θέλεις να είσαι πάντα περιποιημένη, όμως σκέψου να αρχίσεις να γυμνάζεσαι και μαζί με τον ιδρώτα να δεις να τρέχουν και οι μπογιές από τα μάτια σου και το μέικ απ να κάνει μπαλώματα στα μάγουλά σου. Φρίκη!

Όσο αδιάβροχα και να είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιείς θυμήσου ότι η λάμψη που θα αφήσει στο πρόσωπό σου η άθληση -ναι ναι, αυτή η αναψοκοκκινίλα- δεν συγκρίνεται με κανενός είδους μακιγιάζ εκείνες τις ώρας.
Και όσο παράδοξο και να ακούγεται, αυτό είναι το πιο σημαντικό τιπ για τη μετά τη γυμναστική περιποίηση για ευνόητους λόγους. Ο ιδρώτας σε ένα καθαρό -κατά τα άλλα- πρόσωπο δεν ταλαιπωρεί.

Σολάριουμ; Όχι δεν θα πάρω
Τα περισσότερα γυμναστήρια έχουν μηχανές μαυρίσματος -κατά το ελληνικότερον- τόσο όρθιες, όσο και… ξαπλωτές. Όμως μην μπεις στον πειρασμό να τις χρησιμοποιήσεις αμέσως μετά τη γυμναστική. (Ακόμη και η γενικότερη χρήση τους είναι προς αμφισβήτηση, όμως αυτό είναι μια άλλη συζήτηση).
Με όλους τους πόρους ανοιχτούς και τον ιδρώτα να βγαίνει ακόμη, μια τέτοια “συνάντηση” θα ήταν επικίνδυνη και άκρως βλαβερή για το δέρμα σε όλο το σώμα σου.

Πλύσιμο με το… μαλακό
Μπορεί να νομίζεις ότι όταν μπεις στο μπάνιο μετά το γυμναστήριο σου δίνεται η τέλεια ευκαιρία να διώξεις από πάνω σου ό,τι περιττό, αλλά να θυμάσαι ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αντίθετα, το πολύ τρίψιμο ενδέχεται να κάνει και κακό στην ήδη ερεθισμένη επιδερμίδα. Οπότε, χαλάρωσε λίγο και πλύσου όπως κάθε μέρα. Η δουλειά που ήταν να γίνει έγινε.

Κατέβασε τη θερμοκρασία
Έχεις τελειώσει ένα πολύ σκληρό πρόγραμμα, όλοι οι μύες σου πονούν και νιώθεις εξαντλημένη. Τι καλύτερο από ένα καυτό μπάνιο; Πρόσεχε. Το πολύ ζεστό νερό να κάνει πολύ καλό στους μύες σου, όμως την επιδερμίδα σου δεν τη βοηθά καθόλου. Οπότε βρες τη λύση κάπου στη μέση και μη ρισκάρεις.

Νερό, νερό και πάλι νερό
Η ενυδάτωση -τόσο του δέρματος, όσο και του οργανισμού στο σύνολό του- είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στην καθημερινή περιποίηση. Πόσο μάλλον αν έχει προηγηθεί η οποιουδήποτε είδους άθληση. Πιες νεράκι άφθονο. Μην το φοβάσαι. Μόνο καλό μπορεί να σου κάνει. Και μην ξεχάσεις να βάλεις και την απαραίτητη ενυδατική μετά το μπανάκι σου.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr