Φάτε περισσότερο για να αδυνατίσετε!

images_252017_healthy-eating-salad-woman.jpg

Οι αυστηρές δίαιτες έχουν συχνά το ανάποδο αποτέλεσμα από εκείνο που θα έπρεπε να έχουν – δηλαδή όχι μόνο να μην χάνουμε βάρος αλλά αντιθέτως να παίρνουμε κιλά.

Η απαγόρευση ολόκληρων κατηγοριών τροφίμων δημιουργεί απαγορευμένους καρπούς (στους οποίους κάποια στιγμή θα πέσουμε με τα μούτρα) ενώ η συνεχής αίσθηση πείνας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, αργά ή γρήγορα, σε υπερβολές. Καλύτερη τακτική είναι η κατανάλωση περισσότερων από τις τροφές που χρειάζεται το σώμα μας, μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και μη επεξεργασμένα τρόφιμα, παράλληλα με περιορισμό στην κατανάλωση «πειρασμών». Με αυτή τη στρατηγική και νιώθετε χορτάτοι και τρώτε τρόφιμα που σας αρέσουν και θα αδυνατίσετε – χαράς ευαγγέλια!

Πως θα αδυνατίσετε τρώγοντας

Και άλλες φυτικές ίνες παρακαλώ!
Μελέτες έχουν δείξει ότι οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες απαιτούν γενικά περισσότερο χρόνο για να τις μασήσουμε, το οποίο επιτρέπει περισσότερο χρόνο στον εγκέφαλό σας να συνειδητοποιήσει ότι η κοιλιά μας έχει γεμίσει – σταματάμε δηλαδή να τρώμε εγκαίρως. Οι φυτικές ίνες επίσης βοηθούν το σώμα μας να χωνέψει τα υπόλοιπα τρόφιμα καλύτερα και να απορροφήσει τη ζάχαρη πιο αργά, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε χορτάτοι. Έρευνες δείχνουν επίσης ότι οι άνθρωποι που έχουν μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες συνήθως ζυγίζουν λιγότερο, πράγμα που είναι λογικό, διότι αυτές οι τροφές έχουν γενικά λίγες θερμίδες. Προσθέστε λοιπόν ένα φρούτο στο πρωινό σας, σαλάτα στο μεσημεριανό σας και ψητά ή βραστά λαχανικά στο δείπνο σας.

Νερό στο φαγητό
Αν θέλουμε να χάσουμε βάρος, είναι σημαντικό να τρώμε τρόφιμα που περιέχουν πολύ νερό, όπως το καρπούζι, το αγγούρι, τα κολοκυθάκια, οι φράουλες, το πεπόνι, το μπρόκολο, το γιαούρτι. Όχι μόνο αυξάνουν την αίσθηση κορεσμού αλλά φροντίζουν να είμαστε ενυδατωμένοι όλη την ημέρα, μειώνοντας τις πιθανότητες να μπερδέψουμε την δίψα μας για πείνα και να φάμε χωρίς να το έχουμε ανάγκη. Επιπλέον, οι τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, έχουν χαμηλό αριθμό θερμίδων.

Βασιλικό πρωινό
Η απώλεια βάρους έχει συνδεθεί επανειλημμένα με την καθημερινή κατανάλωση ενός πλούσιου πρωινού γεύματος για διάφορους λόγους. Ανάμεσα στους σημαντικότερους είναι ότι ξυπνάει τον μεταβολισμό και το σώμα μας παίρνει το σήμα ότι είναι ΟΚ να αρχίσει να καίει θερμίδες. Επίσης, μειώνει την παραγωγή της γκρελίνης, μιας ορμόνης που μπορεί να αυξήσει την όρεξη αντανακλαστικά, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε λιγότερο πεινασμένοι μέσα στη διάρκεια της μέρας (και χωρίς να υπάρχει πραγματικά ανάγκη για να φάμε). Μην παραλείπετε το πρωινό λοιπόν για να γλιτώσετε θερμίδες – θα τις πάρετε αργότερα με το παραπάνω.

Ακόμη ένα σνακ
Ακούγεται περίεργο αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε τέσσερα γεύματα την ημέρα χάνουν περισσότερο βάρος! Ο βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πιθανώς ότι επειδή τρώνε συχνά, είναι ευκολότερο να ελέγξουν το τι και πόσο τρώνε. Όταν τρώμε χωρίς να έχουμε λιμοκτονήσει, είναι πιθανότερο να κάνουμε πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων αλλά και να σταματήσουμε να τρώμε μόλις αισθανθούμε χορτάτοι, καθώς τρώμε πιο αργά – το αποτέλεσμα είναι κατανάλωση λιγότερων θερμίδων μέσα στη μέρα. Αντιθέτως, όταν καθυστερούμε να φάμε και μένουμε πεινασμένοι ή αποφεύγουμε ένα γεύμα για να απολαύσουμε ένα πλούσιο δείπνο αργότερα και τρώμε τρόφιμα με περισσότερες θερμίδες αλλά και σε μεγαλύτερες ποσότητες. Συνεπώς, τα σνακ ανάμεσα στα γεύματα, μπορούν να σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε – με την προϋπόθεση βεβαίως να είναι υγιεινά, κατά προτίμηση πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και όχι πατατάκια και σοκολάτες!

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/