Τα τρόφιμα που θα έπρεπε να τρώμε περισσότερο

images_2752017_avgo.jpg

Μπορεί να μην υπάρχει μια λύση για όλους όταν πρόκειται για την εύρεση της διατροφής που θα μεταμορφώσει τη σιλουέτα και την υγεία μας, αλλά υπάρχουν μερικά τρόφιμα που σίγουρα θα έπρεπε να καταναλώνουμε περισσότερο.

Κανείς δεν θέλει να αισθάνεται παγιδευμένος σε μια δίαιτα που καταστρέφει τη διάθεση, αλλά ορισμένες φορές μερικές απλές οδηγίες μπορούν να μας βοηθήσουν να οδηγηθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μια ομάδα ειδικών σε θέματα διατροφής μας λένε για όσα καταναλώνουν κάθε μέρα – κάτι παραπάνω θα ξέρουν!

Αλόη
Μπορεί να βρίσκονται και στο αγαπημένο σας σαμπουάν, αλλά τα φύλλα της αλόης μπορούν να υπερηφανεύεται και για μια σειρά από διατροφικά οφέλη.

Η διατροφολόγος Libby Limon λέει: «Τα ενεργά συστατικά της μπορούν να βοηθήσουν στα πάντα, από την πέψη και το ανοσοποιητικό σύστημα, ως την ισορροπία του σακχάρου στο αίμα και τη χοληστερόλη. Τα ένζυμα και οι ίνες που περιέχει μπορούν ακόμη και να σας βοηθήσουν να απορροφήσετε καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά από άλλα τρόφιμα, αυξάνοντας το όφελος από την υπόλοιπη υγιεινή διατροφή σας».

Αυγά
Η διατροφολόγος Rhiannon Lambert, μας λέει αυτό που όλοι θέλουμε να ακούσουμε: τα αυγά είναι καλά για εμάς και, ναι, μπορούμε να φάμε και τον κρόκο!

«Τα αυγά είναι από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα στον πλανήτη. Είχαν προηγουμένως δαιμονοποιηθεί λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε χοληστερόλη, αλλά είναι ευρέως αποδεκτό ότι η διατροφική χοληστερόλη είναι στην πραγματικότητα θετική και όχι αρνητική. Ενώ τα ασπράδια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες που θα σας κρατήσουν χορτάτους, οι κρόκοι των αυγών μας γεμίζουν με βιταμίνες, μέταλλα και διάφορα ισχυρά θρεπτικά συστατικά. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά που μπορούν να προστατεύσουν την όραση, καθώς και μια θρεπτική για τον εγκέφαλο που ονομάζεται χολίνη – το 90% των ανθρώπων δεν λαμβάνουν αρκετή».

Όσπρια
Η Joe Travers, διαιτολόγος και δημιουργός της δίαιτας Low-Fad, συνιστά την ενσωμάτωση περισσότερων φυτικών ινών στη διατροφή μας, μαθαίνοντας να αγαπάμε τα όσπρια.

«Είμαι μεγάλη fan των φυτικών ινών. Δημητριακά ολικής άλεσης, όπως η βρώμη, ψωμί ολικής άλεσης και καστανό ρύζι, καθώς και φρούτα και λαχανικά, είναι όλα άριστες πηγές, αλλά τα αγαπημένα μου είναι τα φασόλια και οι φακές! Οι ίνες είναι σημαντικές για την υγεία του πεπτικού συστήματος, όπως η πρόληψη της δυσκοιλιότητας, τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και της φλεγμονής, τη μείωση του κινδύνου από κάποιους καρκίνους και τη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος».

Πράσινο τσάι
Η Libby Limon μας λέει τον λόγο για τον οποίο πιθανότατα δεν πίνουμε πράσινο τσάι -επειδή δεν μας αρέσει πραγματικά η γεύση- αλλά είναι εδώ για να βοηθήσει να φτιάξουμε το τέλειο γευστικό ρόφημα.

«Τα οφέλη της κατανάλωσής του περιλαμβάνουν τη διαχείριση του βάρους, την πρόσληψη αντιοξειδωτικών και τη μείωση κινδύνου ανάπτυξης ασθενειών. Νομίζω ότι υπάρχει πολύ κακή ποιότητα τσαγιού (οξειδωμένο και μη βιολογικό) στην αγορά και έλλειψη κατανόησης του τρόπου με τον οποίο μπορεί να φτιαχτεί καλύτερα, έτσι οι άνθρωποι τείνουν να μην το πίνουν, επειδή δεν έχει ωραία γεύση! Τα καλής ποιότητας βιολογικά φύλλα πρέπει να ζεσταθούν σε νερό 75 βαθμών, ώστε να κάνουν ένα τελείως διαφορετικό ρόφημα με εκπληκτική γεύση».

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/