Τέλεια πλάτη με 5 κινήσεις

images_1452017_2_86810556.jpg

Κανείς δεν αντιστέκεται σε μια όμορφη, περιποιημένη, λεία πλάτη. Τι μπορούμε να κάνουμε προτού φορέσουμε το μπικίνι στην παραλία;

Χωρίς δυσχρωμίες: Αν έχετε καφέ κηλίδες εξαιτίας της έκθεσης στον ήλιο, η ειδικός προτείνει την εφαρμογή διαλύματος με jessner και άλφα υδροξυοξέα (οξέα φρούτων), που θα τις σβήσουν μέσα σε 2-4 συνεδρίες.

Μύκητες τέλος: Αν οι δυσχρωμίες είναι λευκού χρώματος, ενδέχεται να έχετε μύκητες. Σε αυτή την περίπτωση συστήνεται αντιμυκητιασική αγωγή από το στόμα συνδυαστικά με τοπικά σκευάσματα. Η θεραπεία διαρκεί τουλάχιστον ένα μήνα.

Αποτρίχωση: Για λείο δέρμα στην πλάτη χωρίς ίχνος τριχοφυΐας η πλέον ιδανική λύση είναι μια θεραπεία με λέιζερ. Η περιοχή δεν είναι ορμονοεξαρτώμενη και ανταποκρίνεται πολύ καλά στο μονοχρωματικό φως, οπότε μέσα σε λίγες συνεδρίες θα έχετε απαλλαγεί από το πρόβλημα.

Δίχως ακμή: Αρκετές από εμάς αντιμετωπίζουμε πρόβλημα ακμής στην περιοχή της πλάτης λόγω λιπαρότητας και υπερέκκρισης σμήγματος, που μπορεί να επιδεινωθεί με τη γυμναστική λόγω του ιδρώτα.

Καλό είναι να αλλάξουμε το καθαριστικό (το αφροντούς) με κάποιο που περιέχει ψευδάργυρο, θείο ή αζελαϊκό οξύ με σκοπό να μαραθούν τα σπυράκια. Στη συνέχεια η ειδικός θα προτείνει μια ήπια ενυδατική κρέμα για λιπαρή επιδερμίδα.

Ακόμα, οι δερματολόγοι συχνά εφαρμόζουν μηχανικό πίλινγκ με σκοπό να απομακρύνουν τα επιφανειακά, νεκρά κύτταρα.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr